Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Γ. Αναγνωστόπουλος: "Απαιτούμε ο αριθμός των εισακτέων στο ΤΕΙ να επανέλθει στα επίπεδα του 2005"

Μετά την δημοσιοποίηση του αριθμού των εισακτέων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι μειωμένος σε σχέση με την ακαδημαϊκή χρονιά 2005-06 ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε:
«Δυστυχώς, η κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., για την θέσπιση της βάσης του 10 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ταφόπλακα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Σύμφωνα, με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο αριθμός εισακτέων στα τρία τμήματα της ΣΤΕΓ είναι σχεδόν μηδενικός, κάτι που προφανώς συνεπάγεται με μαθηματική ακρίβεια, κλείσιμο της σχολής ύστερα από δυο χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν μας ικανοποιεί.
Ως δημοτική αρχή υπεύθυνα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας έχουμε προβεί σε σειρά παραστάσεων και συναντήσεων τόσο με την διοίκηση του ΤΕΙ όσο και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναζητώντας λύσεις στο πρόβλημα.
Έγκαιρα έχουμε καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις μας.
Μπορεί η περίοδος να είναι προεκλογική, όμως το πρόβλημα υφίσταται και γι’ αυτό καλώ τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν αρωγοί μας, ώστε την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου να είναι ο αντίστοιχος του 2005.
Εμείς αυτό διεκδικούμε και πιστεύω ότι με την συνεργασία όλων θα το πετύχουμε.
Το ΤΕΙ Μεσολογγίου, για την ανάπτυξη του οποίου έχει αγωνισθεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «βορά» σε κανέναν».
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας ναι μεν στο ΤΕΙ Μεσολογγίου είσηχθησαν φέτος 300 περίπου σπουδαστές σε σχέση με πέρυσι, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων υπολλείπεται κατά πολύ του αντίστοιχου για το 2005(περίπου 750 σπυδαστές λιγότεροι).
Όπως επισημαίνει στη δήλωσή του και ο δήμαρχος Μεσολογγίου τίθυενται σε κίνδυνο η λειοτυργία μιθας σχολής με τρία τμήματα(Ιχθυοκομίας, Ανθοκομίας και Γεωργικής Μηχανολογίας) λ΄΄ογω έλλειψης σπουδαστών.
Φυσικά για την επόμενη χρονιά έχει ανακοινωθεί μεν η λειτουργία μιας επιπλέον σχολής όμως αν δεν ληφθούν μέτρα η αβεβαιότητα θα υπάρχει....