Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

Επιτέλους ο Ορφανός "ανακάλυψε" την Αιτωλοακαρνανία


Τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Πρεβέζης και Κερκύρας επισκέπτεται το επόμενο τριήμερο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.
Μια επίσκεψη η οποία μόνο ως προεκλογική μπορεί να θεωρηθεί, αφού τουλάχιστον για το νομό Αιτωλοακαρνανίας το συγκεκριμένο υφυπουργείο είναι ΑΠΩΝ την τελευταία τετραετία.
Και είναι απών μιας και κανένα αθλητικό έργο δεν έχει υλοποιηθεί ή σχεδιασθεί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Μάλιστα παραμονές των δημοτικών εκλογών η Γ.Γ.Α. είχε εγκρίνει την ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου Μεσολογγίου με 800.000€ χωρίς όμως μέχρι σήμερα να …έχει δοθεί εντολή δημοπράτησης!!!
Πέρα αυτών λόγω της «κόντρας» Ορφανού – Γκαγκάτση τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, με αμφίβολη την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της τοπικής ένωσης.
Αποτέλεσμα αυτής της στάσης του υπουργείου είναι η εικόνα που δείχνουν οι αθλητικές υποδομές στον μεγαλύτερο νομό της χώρας, μιας εικόνα που επιεικώς μπορεί να χαρακτηρισθεί «ως τριτοκοσμική».
Αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι του αθλητισμού από την επίσκεψη του Γ. Ορφανού είναι σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα και όχι …υποσχέσεις καθώς ακόμη θυμούνται την ανάλογη επίσκεψη Φλωρίδη πριν από χρόνια…