Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Στο Δήμο Μεσολογγίου "πέταξε" την μπάλα ο Γιώργος Ορφανός


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, την Πέμπτη 9 Αυγούστου, επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου και ακολούθως συναντήθηκε με την Δημοτική Αρχή στην Πινακοθήκη του Δήμου, όπου και τον υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαρμπαρίτσας.
Ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Μπαρμπαρίτσας, καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό Αθλητισμού εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου έκανε εκτενή ενημέρωση για τα προβλήματα υποβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Μεσολογγίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Δημοτικό Στάδιο.
Επίσης ο κ. Μπαρμπαρίτσας ζήτησε την συνδρομή του υφυπουργού Αθλητισμού για την επίσπευση των διαδικασιών για την δημοπράτηση του Κολυμβητηρίου και την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων του Δήμου.
Απαντώντας ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Ορφανός υπογράμμισε: «Η επίσκεψή μου είχε ως στόχο, να δω από κοντά τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις και να έχουμε μια πλήρη εικόνα των προτεραιοτήτων.
Πρέπει να καθορίσουμε τις προτεραιότητες του Δημοτικού Σταδίου. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα σύνολο έργων για το Δημοτικό Στάδιο, που αφορούν το στίβο και τα 8 κουλουάρ, καθώς και την καθαρά ποδοσφαιρική χρήση του, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 870.000 ευρώ, από τα οποία 200.000 ευρώ είναι άμεσα προς εκταμίευση.
Όσον αφορά το Κολυμβητήριο Μεσολογγίου, ποσό 2.523.000 ευρώ, είναι εγκεκριμένο. Ο στόχος μας είναι άμεση δημοπράτηση. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή για την έγκριση της χωροθέτησης, έτσι ώστε να προχωρήσει και αυτό το έργο».
Σε ανάμνηση της επίσκεψης του Γιώργου Ορφανού στο Μεσολόγγι, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Μπαρμπαρίτσας δώρισε στον Υφυπουργό Αθλητισμού ένα ασημένιο σετ γραφείου με το έμβλημα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Παρόντες κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού στο Δημαρχείο Μεσολογγίου ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κόντος και Ειρήνη Καρατσώρα-Νατσικώστα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Σταδίου Κώστας Πουλής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Σπανός και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τον υφυπουργό συνόδευαν οι Βουλευτές του Νομού, Νίκος Αγγελόπουλος, Απόστολος Κωστόπουλος, Ανδρέας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων.