Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για την επανίδρυση του Εφετείου στην Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Με ομόφωνο ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου στην έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 17 Αυγούστου, καλεί τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους βουλευτές, ενόψει των εθνικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου, να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους σχετικά με την επανίδρυση του Εφετείου στην πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Παραθέτουμε απόσπασμα της υπ. αριθ. 258/2007 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου:
«Σήμερα την 17η του μηνός Αυγούστου του έτους 2007 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 10.00 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε έκτακτη συνεδρίαση ύστερα από την υπ’ αριθ. 456/16-08-2007 έγγραφη πρόσκληση του Αντιπροέδρου η οποία επιδόθηκε σε καθέναν από τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους και τον κ. Δήμαρχο σύμφωνα με το άρθρο 95 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων .
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι από το σύνολο των είκοσι ενός (21) μελών ήταν παρόντα δέκα πέντε (15) μέλη.
……..Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και σκέψη
ΟΜΟΦΩΝΑ Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Εγκρίνει το ακόλουθο ψήφισμα :


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τη βούληση του λαού του Δήμου μας, καλεί και απαιτεί, τα πολιτικά κόμματα, τον νυν Υπουργό, τους νυν Βουλευτές όλων κομμάτων του νομού μας και τους υποψήφιους βουλευτές, όπως δεσμευτούν δημόσια, για την Επανίδρυση – Επαναλειτουργία του Εφετείου στην Ιερά Πόλη του Γένους, το Μεσολόγγι.»