Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Σύσκεψη και μέτρα από τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας για τα προβλήματα από τις πυρκαγιές στο Ξηρόμερο

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά, που έπληξε περιοχές του Κεντρικού Ξηρομέρου (Φυτείες, Μπαμπίνη, Σκουρτού κλπ) συγκάλεσε σήμερα ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αστακού Παναγιώτης Στάικος, Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξηρομέρου Βασίλης Δρακάς, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν αναλυτικά όλοι οι παράμετροι των επιπτώσεων και δρομολογήθηκαν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισής τους, όπως η στήριξη των κτηνοτρόφων που επλήγησαν, με την χορήγηση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ζωοτροφών και νερού, όπου υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης.
Να σημειωθεί ότι κλιμάκια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας κατέγραψαν ήδη τις ζημιές που υπέστησαν κατοικήσιμα σπίτια, ενώ συνεργεία της Διεύθυνσης Τοπογραφήσεων αποτυπώνουν με ακρίβεια τις καμένες εκτάσεις.
Να σημειωθεί ότι στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, το υπουργείο Εσωτερικών χορήγησε χθες έκτακτη επιχορήγηση 500.000€, για αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.
Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των μέτρων επιφυλακής για την πρόληψη νέων πυρκαγιών.