Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Οι νέοι αναλαμβάνουν ρόλο στα "κοινά"


Τοπικό Συμβούλιο Νέων ιδρύει
ο Δήμος Μεσολογγίου
Γιάννης Αναγνωστόπουλος : «Η νεολαία του Μεσολογγίου αποκτά ρόλο στη λήψη των αποφάσεων»
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υιοθέτησε την σύσταση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων που αποτελεί μια πρωτοβουλία για την διαμόρφωση ενός πλαισίου ενεργής συμμετοχής των νέων στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Συγκεκριμένα, ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων αποσκοπεί στην ενεργή και διευρυμένη συμμετοχή των νέων στη διοίκηση των θεμάτων της τοπικής κοινωνίας και κυρίως στην ανάδειξη προβλημάτων και αναγκών της νεολαίας του Μεσολογγίου, προκειμένου να εξευρεθούν ουσιαστικές λύσεις σ’ αυτά.
Προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μεσολογγίου απαιτείται η σύσταση Μητρώου Νέων και η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Τοπικού Συμβουλίου.
Σε πρώτη φάση έχει ξεκινήσει από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου η σύσταση του Μητρώου Νέων από τις 11 Ιουλίου και η διάρκεια για την εγγραφή των μελών θα είναι έως τις 11 Νοεμβρίου 2007.
Δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Νέων έχουν οι νέοι ηλικίας από 15-28 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Οι αιτήσεις για εγγραφή στο Μητρώο Νέων υποβάλλονται τις εργάσιμες ημέρες από τις 9-12 το πρωί στο γραφείο Δημάρχου Μεσολογγίου (κ. Χριστιάνα Παπαδημητρίου), ενώ απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος με δήλωση του απευθύνει κάλεσμα στους νέους του Δήμου να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους τον νεοσύστατο θεσμό:
«Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μεσολογγίου πιστεύω ότι θα αποτελέσει ένα κύτταρο παραγωγής ιδεών για λύσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες των νέων του δήμου μας.
Γι’ αυτό ζητώ από το σύνολο των νέων του Μεσολογγίου να υποβάλλουν αιτήσεις για εγγραφή τους στο Μητρώο Νέων.
Πιστεύω ότι οι νέοι του Μεσολογγίου θα ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του δήμου και σύντομα θα λειτουργήσει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, με αποτέλεσμα η νεολαία του Μεσολογγίου να αναλάβει ενεργό συμμετοχή στα κοινά της πόλης και ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων».