Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Σπύρος Σπυρίδωνος: "Υλοποιούμαι έργα κοινωνικής ωφέλειας που δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στη Ναυπακτία"


Ολοήμερη περιοδεία σε Δήμους της Δυτικής Ναυπακτίας πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Αυγούστου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο κ. Σπυρίδων μετέβη στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Πλατάνου και Πυλλήνης, επιθεώρησε την πορεία έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στην περιοχή, επισκέφθηκε λαογραφικά και ιστορικά μουσεία, παρευρέθηκε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και προήδρευσε σε συσκέψεις των τοπικών Δημοτικών Συμβουλίων.
Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο κ. Σπυρίδων δήλωσε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω την περιοδεία που, με αίτημα των Δήμων της Δυτικής Ναυπακτίας, είχαμε προγραμματίσει από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά χρειάστηκε να αναβάλουμε λόγω των αλλεπάλληλων πυρκαγιών που έπληξαν πρόσφατα τη Δυτική Ελλάδα, και λόγω της προετοιμασίας των εργασιών αποκατάστασης των πληγέντων.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται από εκπληκτική ομορφιά και εξαιρετικές αναπτυξιακές προοπτικές, πράγμα που, όπως διαπίστωσα κατά την επίσκεψή μου, έχει συνειδητοποιηθεί από τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι αρχίζουν να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα αυτά. Συζητήσαμε, λοιπόν, με τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους τις προτεραιότητες που έχουν σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση έργων κοινής ωφελείας και προωθούμε τις κατάλληλες λύσεις.
Είναι βέβαιο ότι, παράλληλα με τις στοχευμένες πολιτικές στήριξης των τοπικών οικονομιών που ακολουθούμε σε όλο τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τα γενικότερα μέτρα αναβάθμισης της Δυτικής Ελλάδας ως πύλης της χώρας προς την Ευρώπη, θα βοηθήσουν και τη Δυτική Ναυπακτία. Τα μεγάλα έργα υποδομών όπως η Ιονία Οδός, η Βορειοδυτική Οδός Πελοποννήσου και η νέα σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, σε συνδυασμό με τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου που προβλέπει επιδοτήσεις ύψους 60% για την περιοχή, κάνουν τη Δυτική Ναυπακτία και ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία πολύ πιο προσιτές στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, με αποτέλεσμα την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων. Όπως, μάλιστα, με ενημέρωσαν και οι Δήμαρχοι των Δήμων Πλατάνου και Πυλήνης, έχουν ήδη εμφανιστεί επενδυτές, οι οποίοι σχεδιάζουν να διαθέσουν κεφάλαια δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ σε τοπικές τουριστικές υποδομές»
, συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.