Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Στις πυρόπληκτες περιοχές του Αστακού και των Φυτειών ο Σπυρίδωνος

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Σπυρίδων, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας τις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, και ειδικότερα τα πληγέντα από πυρκαγιές Δημοτικά ιαμερίσματα των Δήμων Αστακού και Φυτειών.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Σπυρίδων πραγματοποίησε συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,. Αντικείμενο τους ήταν η εφαρμογή των μέτρων που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Επιπλέον, συνομιλώντας με κατοίκους των πληγέντων Δημοτικών Διαμερισμάτων, τους ενημέρωσε για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την αποκατάσταση των ζημιών, τη στήριξη του εισοδήματός τους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Σπυρίδων δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθώ πυρόπληκτους Δήμους, να ενημερωθώ από τους Δημάρχους για την τρέχουσα κατάσταση και να συζητήσω με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που τους προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Η Δυτική Ελλάδα είχε, φέτος, την ατυχία να υποστεί πρωτοφανείς καταστροφές από πυρκαγιές και, μολονότι οι ζημιές στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολύ μικρότερες, από ό,τι στην Αιγιαλεία και στην Ηλεία, το ενδιαφέρον μας για την πορεία των έργων ανασυγκρότησης και ανακούφισης των κατοίκων είναι εξίσου έντονο. Θέλω, λοιπόν, να διαβεβαιώσω τους πολίτες του Νομού ότι θα συνεχίσουμε, έμπρακτα, να είμαστε στο πλευρό τους».