Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Συνεργασία Σπυρίδων-Σώκου στην Πάτρα

Διαδοχικές συσκέψεις με τους Νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιο Σώκο και Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο, συνεργάτες τους και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο θέματα που απασχολούν τους συγκεκριμένους Νομούς, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων.

Όσον αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, συζητήθηκε η βελτίωση οδικών τμημάτων του Νομού τα οποία βρίσκονται στην Ορεινή Ναυπακτία, στο Ξηρόμερο και στο Θέρμο, η Βόρεια Παρατριχώνεια Οδός, η κατασκευή τριών νέων γεφυρών (Τέμπλας, Κατοχής και Αγοράς), καθώς και η δυνατότητα κατασκευής νέων σχολικών κτηρίων.

Για την Αχαΐα, εξετάστηκε η πορεία χρηματοδότησης των μελετών οδοποιΐας και αντιπλημμυρικών έργων για την περιοχή της Αιγιάλειας, η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Αιγείρας, καθώς και η οριοθέτηση των βοσκοτόπων των καμμένων περιοχών.

Μετά το πέρας των συσκέψεων, ο κ. Σπυρίδων προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Μετά τον Νομάρχη Ηλείας, με τον οποίο έχουμε συναντηθεί επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες, είχαμε, σήμερα, πολύωρη συνεργασία με τους Νομάρχες των άλλων δύο Νομών της Περιφέρειας, για την προώθηση λύσεων σε θέματα που τους απασχολούν άμεσα.
Χρέος μας είναι, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει η υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης των πυροπλήκτων περιοχών σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, να μην παραμελήσουμε σε καμμία περίπτωση τα ζητήματα της καθημερινότητας ή της μελλοντικής στρατηγικής που σχετίζονται με την περιοχή μας.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, να συνεργαζόμαστε στενά με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους ενδιαφερόμενους φορείς και με τους ίδιους τους πολίτες, αναζητώντας και εφαρμόζοντας τις λύσεις που απαιτούνται», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

Φωτό Αρχείου