Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Ερωτήματα από το Δήμο Μεσολογγίου στους διοικούντες τον Ραδιοφωνικό Σταθμό

Στο θέμα της κατεδάφισης της κεραίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού αναφέρεται ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου με αφορμή την χθεσινή κοινοποίηση του Πρωτοκόλου κατεδάφισης της κεραίας στις υπηρεσίες του.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις και καταγγέλεται η μη έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου από την διοίκηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου για την κατεδάφιση της κεραίας.
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:
Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007, στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το «Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κατασκευής Κεραίας Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου» που συντάχθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007.
Η καθυστερημένη κοινοποίηση στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου του Πρωτοκόλλου αυτού, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την μεθόδευση που ακολουθήθηκε, προκειμένου να κατεδαφισθεί η Ιστορική Κεραία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της πόλης.
Και δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς γίνεται σαφές ότι η επίδοση του Πρωτοκόλλου στην διοίκηση του Συλλόγου «Φίλοι του Ραδιοφώνου» και στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου έγινε «χέρι-χέρι», ενώ στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έγινε «δια της νομίμου οδού»… δηλαδή μέσω ΕΛ.ΤΑ.
Εύλογα, λοιπόν, τίθενται τα ερωτήματα:
«Για ποιο λόγο είτε οι αρμόδιοι της Πολεοδομίας είτε η διοίκηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου δεν κοινοποίησαν ταυτόχρονα, όπως επιβάλει η Νομοθεσία, το Πρωτόκολλο και στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου;

Τι είχαν να φοβηθούν;

Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να παραγκωνίζουν και να παρακάμπτουν τον κορυφαίο θεσμό μιας πόλης;»
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι διοικούντες(Βλαχογιάννης Χρ. - Φιλιππόπουλος Νικ.) τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου να απαντήσουν υπεύθυνα γιατί δεν ενημέρωσαν το Δήμο Μεσολογγίου για την κατεδάφιση της κεραίας.