Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας λόγω προβλέψεων της ΕΜΥ

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Σπύρου Σπυρίδωνα, σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και οι συναρμόδιοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να πλήξουν το Σαββατοκύριακο τη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Ο κ. Σπυρίδων πραγματοποίησε σήμερα, για τον σκοπό αυτό, διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Δημήτρη Μπουλούκο και τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτρη Φακιολά, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών τους, ειδικά στις περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών.
Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε, επιπλέον, από τους Νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας να συγκαλέσουν έκτακτες συνεδριάσεις των Συντονιστικών Νομαρχιακών Οργάνων των Νομών τους και, γενικότερα, να θέσουν τις υπηρεσίες των Νομαρχιών σε πλήρη ετοιμότητα.
Σε σχετικές δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σπυρίδων τόνισε, μεταξύ άλλων: «Καθώς εισερχόμαστε στη χειμερινή περίοδο, πέρα από τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούμε εντατικά, χρειάζεται να είμαστε σε 24ωρη επαγρύπνηση ώστε να αντιμετωπίζουμε τις έκτακτες καταστάσεις που αναπόφευκτα θα δημιουργούνται όποτε εμφανίζεται κακοκαιρία υψηλής έντασης. Έτσι, έχουμε ενεργοποιήσει κάθε διαθέσιμο μηχανισμό της Περιφέρειας και το ίδιο έχω ζητήσει να γίνει από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις Νομαρχίες και τους Δήμους, ώστε να θωρακίσουμε, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και με ιδιαίτερη προσοχή», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

Για τις μετεωρολογικές προβλέψεις στην περιοχή του Μεσολογγίου: πατήστε εδώ