Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

"Ευχαριστώ" Μοσχολιού στους Πυροσβέστες

Με την ευκαιρία λήξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός παρέθεσε δείπνο στους πυροσβέστες του Αγρινίου ως ένα "ελάχιστο ευχαριστώ" για τις προσπάθειες που κατέβαλαν κατά το δύσκολο επιχειρισιακά φετινό καλοκαίρι.
Στη δείπνο εκτός των άλλων παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής της Π.Υ Αγρινίου κ. Μιχάλης Τσούνης και το προσωπικό της Υπηρεσίας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγρινίου της 359 ΜΑΕΔΥ κ.Θεόδωρος Μπέκος, ο Διοικητής της 132 Σμηναρχίας Μάχης κ. Μιχαήλ Καρναχωρίτης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, καθώς και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δύο-Ρεμμάτων.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προσπάθεια που κατέβαλαν την αντιπυρική περίοδο τόνισε ότι η συνάντηση παρέχει τη δυνατότητα της σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων και της γνωριμίας όλων αυτών που το καλοκαίρι που πέρασε συνεργάστηκαν αρμονικά και με επιτυχία για να προστατέψουν την πόλη και την γύρω περιοχή από τις πυρκαγιές.
Με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τους γειτονικούς μας νομούς Αχαΐας και Ηλείας ο Παύλος Μοσχολιός ανέφερε ότι: «πρέπει να προβληματιστούμε και να οργανωθούμε όλοι μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πρώτα και κύρια το κεντρικό κράτος που πρέπει να δώσει περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς που πρέπει να συντονιστούν κατά τον καλύτερο τρόπο απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.
Πιστεύω όμως ότι είναι η ώρα του ίδιου του πολίτη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Θα ήθελα να καλέσω όλες τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες να γίνουν φύλακες του δασικού μας πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο καθένας στη γειτονιά του, στην πόλη του και στο χωριό του για να μην ζήσουμε και εμείς ανάλογες καταστροφές.»