Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Ο "Αρχοντοχωριάτης" από το Γυμνάσιο Παλαίρου

Του Χρήστου Κουλιάτση
Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Παλαίρου παρουσίασε στον προαύλιο χώρο του σχολείου την παράσταση « Αρχοντοχωριάτης». Μια κοινωνική σάτιρα με πολλαπλά διαχρονικά μηνύματα που ερμηνεύτηκε από τους μικρούς πρωταγωνιστές του σχολείου με εξαιρετικό τρόπο. Η θεατρική ομάδα με την εγκάρδια συμπαράσταση της Διευθύντριας του σχολείου κυρίας Χόρτη Ακριβής και με τη μοναδική καθοδήγηση της καθηγήτριας της Γαλλικής γλώσσας κυρίας Ρηγάλου Αγάθης μετά από μία κοπιώδη προσπάθεια που περιελάμβανε και συμμετοχή στους Περιφερειακούς καλλιτεχνικούς Αγώνες θεάτρου προσέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους μοναδική συγκίνηση.
Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος του σχολείου κατακλύστηκε από μαθητές , γονείς , καθηγητές και πλήθος κόσμου που ενθάρρυνε με κάθε τρόπο την προσπάθεια των παιδιών. Η εύλογη αγωνία και η αρχική αμηχανία των μαθητών ξεπεράστηκε γρήγορα δίνοντας στην εκδήλωση πανηγυρικό χαρακτήρα. Τα μέλη της θεατρικής ομάδας έδειξαν ότι πίστευαν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους που πήγαζαν από τη μεγάλη τους επιθυμία να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προσπάθεια.
Τα κουστούμια της παράστασης κατά ένα μέρος καλύφθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και Δήμαρχο της πόλης του Αγρινίου κύριο Μοσχολιό που ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του σχολείου. Τα σκηνικά της παράστασης στηρίχθηκαν στην εθελοντική προσωπική εργασία των καθηγητών κυρίων Γαβριηλίδη Πασχάλη, ζωγράφου και Καταγή Ιωάννη, φυσικού, τους οποίους και ευχαριστούμε για το χρόνο που διέθεσαν.
Η εκδήλωση τερματίστηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και επισφραγίστηκε από την ικανοποίηση όλων όπως φάνηκε από το θερμό χειροκρότημα.