Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Β.Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει τη δική του έξοδο, από το ΠΑΣΟΚ του χθες στο ΠΑΣΟΚ του αύριο"

Πετυχημένο σε κάθε περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί το «πέρασμα» του Βαγγέλη Βενιζέλου από την Αιτωλοακαρνανία χθες, στο πλαίσιο των πανελλαδικών περιοδειών του, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου.
Κι αυτό διότι η παρουσία του κόσμου ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, με δεδομένο ότι οι επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού στο νομό έχουν ταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.
Όμως τόσο στο Μεσολόγγι όσο και στο Αγρίνιο ο κόσμος που υποδέχθηκε τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν πάρα πολύς. Ο κόσμος αυτός, κατά την άποψη μας προερχόταν από τον σιωπηλό πυρήνα της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, που δεν ασχολείται ή δεν συμμετέχει στα οργανωτικά του κόμματος.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Βαγγέλη Βενιζέλου στο νομό, ήταν το Μεσολόγγι, όπου αρχικά εκτός προγράμματος επισκέφθηκε το Τρικούπειο απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο της ΤΕΔΚ. Στη συνέχεια συναντήθηκε με το δήμαρχο Μεσολογγίου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη για να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι με συνάντηση με μέλη του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Δημοτικής Οργάνωσης του κόμματος.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος καλωσορίζοντας τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ανάδειξης του κοινωνικού προσώπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην αντιφώνησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού υπενθύμισε ότι ως υπουργός Πολιτισμού προώθησε το Νόμο για την Ίδρυση της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας, ευχόμενος να αποκτήσει τη διεθνή αναγνώριση και το κύρος.
Για τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ είπε με νόημα: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει τη δική του έξοδο, από το ΠΑΣΟΚ του χθες στο ΠΑΣΟΚ του αύριο».

Κατά την υποδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μεσολόγγι ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Χρίστο Βερελή, το παρόν έδωσαν δεκάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον δήμαρχο Οινιάδων Αντώνη Αλετρά, τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Ρεπάσο και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Μεσολογγίου Γιάννη Τέγα.



Επόμενος σταθμός του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν το Αγρίνιο, όπου κατ’ αρχάς παρεχώρησε συνέντευξη τύπου (διαβάστε εδώ), στη συνέχει μίλησε στο κατάμεστο Παπαστράτειο (η ομιλία του εδώ) και συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος στα γραφεία της Νομαρχιακής.
Κατά την ομιλία του στο Αγρίνιο ο Βαγγέλης Βενιζέλος έστειλε σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «χρειαζόμαστε ένα νέο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αφήσουμε πίσω βάρη, βαρίδια και το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ» και κάλεσε του πολίτες «πάρουν την υπόθεση της 11ης Νοεμβρίου», στα χέρια τους.