Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Άνοιξε ο δρόμος για τη μεταφορά του ΚΤΕΛ στο Μεσολόγγι από την πλατεία

Σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί ο σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Μεσολόγγι από την κεντρική πλατεία της πόλης, μετά την παραχώρηση χώρου έκτασης 3.200 τμ. στην «ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε.» που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου κατά την συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου.
Το οικόπεδο που παραχωρήθηκε βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και σ’ αυτό η «ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε.» θα κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εξυπηρέτησης Επιβατών Μεσολογγίου.
Κάτι που θα έχει ως άμεση συνέπεια την μεταφορά του Σταθμού από το κέντρο του Μεσολογγίου στο Λιμάνι, λύνοντας έτσι μια πλειάδα προβλημάτων που δημιουργούνται καθημερινά στο κέντρο του Μεσολογγίου εξαιτίας των δεκάδων διελεύσεων των υπεραστικών λεωφορείων.
Ταυτόχρονα ο σταθμός που θα κατασκευασθεί θα είναι υπερσύγχρονος και σε κάθε περίπτωση θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος μετά τη λήψη της απόφασης από το δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε:
«Για χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων του Μεσολογγίου και ιδιαίτερα του κέντρου ήταν η μεταφορά του σταθμού εξυπηρέτησης επιβατών του ΚΤΕΛ.
Κι αυτό για δυο λόγους. Ο ένας είναι η περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση του κέντρου της πόλης και ο άλλος οι τριτοκοσμικές συνθήκες εξυπηρέτησης των επιβατών ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.
Η δημοτική μας αρχή κατάφερε με γρήγορες διαδικασίες να προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις με την διοίκηση της ΚΤΕΛ Α.Ε. και να είμαστε στην ευχάριστη θέση μετά την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου να μιλάμε για μεταφορά του σταθμού εξυπηρέτησης επιβατών.
Ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα το οποίο ασπάζονται όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έτσι για ακόμη ένα ζήτημα ποιότητας ζωής που απασχολούσε την πόλη, η δημοτική μας αρχή δίνει λύση, υλοποιώντας τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις»