Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "ΔΙΕΞΟΔΟΣ"

Το ξεκίνημα της φθινοπωρινής περιόδου του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου έγινε με την κυκλοφορία του 15ου (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2007) τεύχους της ομώνυμης τριμηνιαίας έκδοσης για τον πολιτισμό που εκδίδεται χωρίς διακοπή από 7ετίας.
Το εξώφυλλο κοσμεί η φωτογραφία «φοινικόπτερα» του Βασίλη Αρτίκου από το λεύκωμα «ΠΡΟΣΩΠΑ και ΦΥΣΗ» που εξέδωσε η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» με την ευκαιρία της διοργάνωσης το 2006 ομώνυμης έκθεσης φωτογραφίας του καλλιτέχνη.
Μέσα στις σελίδες του έγχρωμου περιοδικού περιλαμβάνονται άρθρα του δημοσιογράφου Νίκου Κανή με τον τίτλο «πολιτισμός σημαίνει σεβασμός στους διαφορετικούς», του αρχιτέκτονα – ζωγράφου Αποστόλη Μπλίκα για τον Γερμανό γλύπτη Igor Mitoraj, της συγγραφέως Ακακίας Κορδόση με τον τίτλο «Καζαντζάκης και προκατάληψη», του καθηγητού συντήρησης έργων τέχνης Μηνά Χατζηχρήστου για την σημασία της επιστημονικής συντήρησης στην αγορά έργων τέχνης, του λόγιου Αρτινού δικηγόρου Βαγγέλη Σακκέλιου για το λεύκωμα φωτογραφιών της Βούλας Παπαϊωάννου με τον τίτλο «η ζώσα μνήμη ως ελεγεία της ζωής» και της ιστορικού τέχνης Μαρίας Μιγάδη για την Γεωγραφία του Πτολεμαίου και τον Κώδικα του Βησσαρίωνα.
Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται επίσης όλα τα νέα της «ΔΙΕΞΟΔΟΥ» καθώς και οι εκδηλώσεις που έγιναν το περασμένο τρίμηνο μεταξύ των οποίων το ρεσιτάλ πιάνου της Μίλα Τεοβάνοβιτς, η έκθεση ζωγραφικής «Ματιές στο παρελθόν» της Ελένης Ντίνια – Μπούνταλη, του μουσικού αφιερώματος στους «φίλους της ΔΙΕΞΟΔΟΥ» κ.λ.π.
Το περιοδικό κυκλοφόρησε σε 5.000 αντίτυπα και απεστάλη μέσω ταχυδρομείου δωρεάν σε 4.000 αποδέκτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα υπόλοιπα δε διατέθησαν στους μαθητές της τελευταίας τάξεως των Λυκείων της περιοχής Μεσολογγίου. Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του στην διεύθυνση «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αθανασίου Ραζή – Κότσικα 25, Τ.Κ. 302 00 Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Τηλέφωνο πληροφοριών 26310 – 51260.