Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Μάριος Σαλμάς


Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς, καθώς και οι βουλευτές Κυριάκος Μητσοτάκης, Ιωάννης Γιαννέλης και Κωνσταντίνος Αλυσανδράκης αποτέλεσαν την Ελληνική Αντιπροσωπεία στην φθινοπωρινή κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ , που έγινε στο Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2007.
Ο Μάριος Σαλμάς συμμετείχε στις εργασίες της επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας, όπου συζητήθηκαν:
Η μελλοντική στρατηγική του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν,
Η αντιπυραυλική ομπρέλα στην Ευρώπη και η θέση της Ρωσίας,
Οι σχέσεις και συνεργασία της Ε.Ε. με το ΝΑΤΟ,
Η διαδικασία ένταξης των τριών Αδριατικών χωρών- Αλβανία, Κροατία, Σκόπια-, στη Συμμαχία.
Ο κ. Σαλμάς πήρε το λόγο έξι φορές και κατέθεσε τρεις τροπολογίες στο τελικό ψήφισμα για την ένταξη των Σκοπίων, οι οποίες ψηφίστηκαν όλες από την επιτροπή, γεγονός το οποίο χαρακτηρίστηκε επιτυχία, και υιοθετήθηκαν στο τελικό ψήφισμα.


Και στην διακυνοβουλευτική του Ευρωκοινοβουλίου για τις κλιματικές αλλαγές μαζί με τον επίσης Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Κουβέλη

Επίσης, αντιπροσωπείες από όλα τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 1 και 2 Οκτωβρίου, στην κρίσιμη διακοινοβουλευτική διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ., Μάριος Σαλμάς, ο οποίος μαζί με τους κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον επίσης Αιτωλοακαρνάνα Σπυρίδωνα Κουβέλη και Βορίδη Μαυρουδή υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις πάνω στα δύο αυτά κρίσιμα θέματα.
Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνιστά ένα από τα βασικά ζητήματα που περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάληψη ηγετικού ρόλου στους τομείς προστασίας του κλίματος-ενεργειακής ασφάλειας απασχόλησε κατά κύριο λόγο τη διακοινοβουλευτική αυτή διάσκεψη.