Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Βραδιά Όπερας στο Αγρίνιο

Μια εξαιρετικά ζεστή βραδιά χάρισαν στο φιλόμουσο κοινό του Αγρινίου, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, οι τέσσερις νέοι τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που ερμήνευσαν αποσπάσματα από παλιές αθηναϊκές οπερέτες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και του Νίκου Χατζηαποστόλου.
Ήταν ίσως η πρώτη φορά που το κοινό του Αγρινίου ερχόταν σε επαφή με το μουσικοθεατρικό αυτό είδος, που άνθισε στην Αθήνα των πρώτων τριάντα χρόνων του 20ου αιώνα. Παρ΄ όλα αυτά οι μελωδίες του ακόμη συγκινούν το κοινό και αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο. Πολλοί από τους παλιούς σιγομουρμούριζαν μαζί με τους τραγουδιστές, οι περισσότεροι όμως εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο, την ποιότητα και την αθάνατη γοητεία της μουσικής αυτής.
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός δήλωσε ενθουσιασμένος από την βραδιά και την ανταπόκριση του κοινού. Στο τέλος της βραδιάς πολλοί από το εκλεκτό κοινό που γέμισε το θέατρο, δήλωσαν πως κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί στο Αγρίνιο.
Από τη πλευρά τους οι ερμηνευτές της βραδιάς ενθουσιάσθηκαν από την θερμή υποδοχή του κοινού και δήλωσαν πως θα ήθελαν να ξανατραγουδήσουν στο Αγρίνιο.