Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Ηχηρό μήνυμα των κατοίκων του Μεσολογγίου για το Εφετείο


Σε συμβολικό αποκλεισμό της Ιστορικής Πύλης του Μεσολογγίου προέβησαν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, το μεσημέρι της Παρασκευής διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πρόθεση να μην ιδρυθεί το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στην Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά στο Αγρίνιο.
Νωρίτερα, για το ζήτημα που έχει ανακύψει συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν κλειστές παρέμειναν οι υπηρεσίες του Δήμου και των Δικαστηρίων Μεσολογγίου.
Παράλληλα οι έμποροι του Μεσολογγίου έκλεισαν για δυο ώρες τα καταστήματά τους, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων απέχοντας από τα μαθήματά τους.
Να σημειωθεί ότι για το θέμα απέχουν εδώ και ένα μήνα από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.
Με ομόφωνο ψήφισμα που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου ζητείται η επανίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι, μιας και στην πόλη λειτούργησε το πρώτο Εφετείο της χώρας το Δικαστήριο των Εκκλήτων και κυρίως ζητείται ο σεβασμός στο Θεσμό της Πρωτεύουσας.
Την συμπαράστασή τους στο αίτημα του Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου εξέφρασαν οι Δήμοι Αιτωλικού, Οινιάδων, Αστακού, Ναυπάκτου, Αντιρρίου,, Πυλλήνης, Χάλκειας, Πλατάνου και Αποδοτίας με ψηφίσματα που κατέθεσαν στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου και με την απόφασή τους να συμμετάσχουν σε διαδημοτική συντονιστική επιτροπή για ικανοποίηση του αιτήματος.