Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Στο Μεσολόγγι η "πρώτη" διανυκτέρευση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου θα αποτελέσει την πρώτη πόλη που θα διανυκτερεύσει το Ολυμπιακό Φως κατά την επί ελληνικού εδάφους Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που θα ξεκινήσει με την αφή της Φλόγας, στις 24 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία. για τους Αγώνες του Πεκίνου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για το πρόγραμμα της Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή Φλόγα αναμένεται να φθάσει στο Μεσολόγγι στις 8 και μισή το βράδυ της 24ης Μαρτίου, όπου και θα διανυκτερεύσει.
Στο Μεσολόγγι η Ολυμπιακή Φλόγα αναμένεται να διέλθει από το σπίτι του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά όπου θα γίνει και σύντομη τελετή με κατάθεση στεφάνων, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα σε σημείο που θα ανακοινωθεί μεγάλη εκδήλωση.
Το Ολυμπιακό Φως κατά την παραμονή του στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου θα φιλοξενηθεί στον Κήπο των Ηρώων.
Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 1.528 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα από συνολικά 605 λαμπαδηδρόμους. Θα διασχίσει 16 Νομούς της χώρας, 43 Δήμους, 4 Κοινότητες, ενώ θα πραγματοποιηθούν και 29 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.