Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Βιβλιοπαρουσίαση στη "ΔΙΕΞΟΔΟ"

Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ
Μια ιστορική και πολιτική βιογραφία του Μαύρου Καβαλάρη γραμμένη από τον Σέφη Αναστασάκο παρουσιάζεται στην «ΔΙΕΞΟΔΟ»

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008 στις 7: 30 το απόγευμα
Μετά από πολύχρονη έρευνα σε ελληνικά και ξένα αρχεία και μετά από ανεύρεση και μελέτη ντοκουμέντων και εγγράφων σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές ο δικηγόρος, συγγραφέας και πρώην βουλευτής Σέφης Αναστασάκος έγραψε μια τρίτομη ιστορική και πολιτική βιογραφία του Νικολάου Πλαστήρα που ήδη κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις «επικαιρότητα».
Πρόκειται για ένα βιβλίο βασισμένο σε πολλά άγνωστα στοιχεία για την ζωή και την δράση του Νικολάου Πλαστήρα ως στρατιώτη, ως πολιτικού και ως ανθρώπου. Στην πολυκύμαντη διαδρομή του ελληνισμού στην νεότερη και σύγχρονη ιστορία ο συγγραφέας σκιαγραφεί με αντικειμενικότητα και σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα τον Άνθρωπο του Χρέους, τον Μαύρο Καβαλάρη και αναδεικνύει αρχές και αξίες που ο μεγάλος αυτός Πατριώτης διάλεξε να υπηρετήσει.
Ο Πλαστήρας, όπως είναι γνωστό, αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα δημόσιου άνδρα που διέθετε γενναιότητα, πολιτικό ήθος και σταθερή προσήλωση προς το Καθήκον, αρετές για τις οποίες η Πολιτεία τον ανακήρυξε «Άξιον της πατρίδος».
Το έργο, που αποτελείται από τρεις τόμους με δυο χιλιάδες σελίδες και συμπληρώνεται από ογδόντα ντοκουμέντα και διακόσιες σπάνιες και άγνωστες φωτογραφίες, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008, στις 7:30 το απόγευμα στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Νεοκλή Σαρρή, τον διεθνολόγο – ιστορικό Θαλή Μυλωνά και τον δικηγόρο Χρήστο Παπαδημητρίου.
Για την παρουσίαση δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.