Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Θύμιος Σώκος: "Η κυβέρνηση οδηγεί την Αιτωλοακαρνανία σε υπανάπτυξη"

Με αφορμή την ανακοίνωση των πανεπιστημιακών τμημάτων που περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι ιδρύσεις νέων τμημάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι μετονομασίες παλαιών τμημάτων καθώς και η ένταξη τμημάτων και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο, εν όψει της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους μαθητές για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση την ακαδημαϊκή χρονιά 2008-2009.

Δυστυχώς, για μια ακόμη χρονιά, τα τελευταία χρόνια, η Αιτωλοακαρνανία είναι απούσα από τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, τόσο στο επίπεδο των Πανεπιστημιακών Σχολών στο Αγρίνιο, όσο και σ’ αυτό του ΤΕΙ Μεσολογγίου, παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις περί του αντιθέτου.

Δυστυχώς το 4ο πανεπιστημιακό τμήμα στο Αγρίνιο, δεν θα γίνει πραγματικότητα ούτε το ακαδημαϊκό έτος 2008 – 2009, ενώ η αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου - σύμφωνα με τις προτάσεις της Διοίκησης του ΤΕΙ, που περιλάμβαναν μετονομασία υπαρχόντων τμημάτων αλλά και ίδρυση νέων, ελκυστικών για τους υποψηφίους φοιτητές – παραμένει στα χαρτιά και στις προεκλογικές «δεσμεύσεις» του κ. Πρωθυπουργού.

Δυστυχώς, ο εκπαιδευτικός χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διαμορφώνει το ΥΠΕΠΘ και για τη νέα χρονιά δεν συμπεριλαμβάνει το Νομό μας, ο οποίος θα βιώσει για μια ακόμη φορά τη στασιμότητα και τον μαρασμό της ανώτατης εκπαίδευσής του.

Οι πολιτικές επιλογές και της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι απαξιωτικές και προσβλητικές για όλους μας. Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχαμε εγκαίρως τοποθετηθεί.

Η μόνιμη και διαρκής αδιαφορία της Κυβέρνησης, για την επίλυση χρόνιων αναπτυξιακών προβλημάτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, έχει οδηγήσει το νομό μας στην υπανάπτυξη και τη φτώχια ενώ οδηγεί τους νέους ανθρώπους σε απόγνωση και μετανάστευση.

Ο νομός μας πλούσιος σε φυσικούς πόρους και συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει σήμερα τους φτωχότερους Έλληνες.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της έναντι της κοινωνίας και του λαού της Αιτωλοακαρνανίας".