Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ενημερωτική ημερίδα για Φορολογικά θέματα το Σάββατο στο Αγρίνιο

Ημερίδα ενημέρωσης διοργανώνουν από κοινού το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Σάββατο 1 Μαρτίου και ώρα 09:30πμ στο ΑΓΡΙΝΙΟ IMPERIAL HOTEL. H ημερίδα έχει τίτλο «Φορολογικό Πανόραμα 2008» και το αντικείμενό της είναι οι αλλαγές στη Φορολογική νομοθεσία που θα ισχύουν το 2008.
Εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Κορομηλάς Γιώργος οικονομολόγος - φοροτεχνικός - συγγραφέας και Γιαννόπουλος Χρήστος τ. Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων των επιχειρήσεων, των λογιστών- φοροτεχνικών και των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. με έμφαση στο τι έχει αλλάξει και θα μας απασχολήσει κατά το 2008 με τη νέα φορολογική νομοθεσία.
Θα συζητηθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις του 2008, θέματα απογραφής, προσδιορισμού καθαρού και φορολογητέου εισοδήματος για οικοδομικές και τεχνικές υπηρεσίες δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων.
Ακόμη θα αναλυθούν, ο Ειδικός προσδιορισμός καθαρού και φορολογητέου εισοδήματος των επιχειρήσεων, η αυτοπεραίωση, η συμπλήρωση εντύπων φορολογίας εισοδήματος, ο δειγματοληπτικός έλεγχος δηλώσεων, οι αλλαγές στα έντυπα του οικονομικού έτους 2008, το Ενιαίο τέλος ακινήτων και το έντυπο Ε9.
Τέλος στη θεματολογία της ημερίδας θα υπάρχουν αναφορές στα κίνητρα εθελοντικής συμμόρφωσης φορολογουμένων, τη μείωση προσαυξήσεων και προστίμων, τα νέα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς και σε επίκαιρα και ειδικά θέματα φορολογικών ελέγχων.