Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ρυθμιστικό Σχέδιο για Πάτρα, Ναύπακτο και Αντίρριο

Πραγματοποιήθηκε χθες, στο κτήριο του ΕΛΚΕΠΑ στην Πάτρα, η παρουσίαση της πρώτης φάσης της μελέτης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της ευρύτερης αστικής περιοχής Πατρών, η οποία περιλαμβάνει τους Δήμους Πατρέων, Ρίου, Αντιρρίου, Ναυπάκτου, Παραλίας Πατρών, Βραχνεΐκων και Μεσσάτιδος.
Παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, εκπρόσωποι των συνεργαζομένων φορέων και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε διάλογος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι φορείς εκλήθησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στην αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας, την ΠΕΧΩ.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων, τόνισε μεταξύ των άλλων: «Στη σημερινή εποχή, οι χωροταξικές ενότητες εκτείνονται πολύ πέραν των ορίων των διοικητικών ενοτήτων. Οι νέες κοινωνικές, οικονομικές και οικιστικές οντότητες απαιτούν κοινό προγραμματισμό και συνεργασίες μεταξύ των όμορων Δήμων, όπως αυτή στην οποία αναφέρεται η σημερινή μελέτη. Με την υλοποίηση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου, η Πάτρα μετατρέπεται από τοπικό σε υπερτοπικό, θα λέγαμε, πολεοδομικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας, ενώ η ανάπτυξη της περιοχής εξορθολογίζεται και περνάει, πλέον, μέσα από ένα ενιαίο χωροταξικό σχεδιασμό», κατέληξε ο κ. Σπυρίδων.