Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ο Σπυρίδων έκανε τα εγκαίνια της 1ης ActiveΤrip


Τα εγκαίνια της 1ης ActiveΤrip, της πρώτης εξειδικευμένης έκθεσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η οποία άνοιξε τις εργασίες της στην Πάτρα την Παρασκευή, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων. Η ActiveTrip αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφιωλιά και διοργανώνεται από 29 Φεβρουαρίου έως και 2 Μαρτίου στο συγκρότημα της πρώην Χαρτοποιΐας Λαδόπουλου, όπου φιλοξενήθηκε και η Έκθεση DA VINCI, κατά την διάρκεια της «Πάτρας-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006». Αντικείμενό της είναι νέες και ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ιστιοπλοΐα, θρησκευτικός τουρισμός, θερμαλισμός και τουρισμός υγείας, συνεδριακός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός και αγροτουρισμός.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Σπυρίδων τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Η τουριστική βιομηχανία είναι παγκοσμίως η δεσπόζουσα βιομηχανία του μέλλοντος, με ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης.
Το 1992 ο αριθμός των ανθρώπων που έκαναν τουρισμό ήταν 470 εκατομμύρια, το 2005 έγιναν 750 εκατομμύρια, ενώ το 2020 εκτιμάται ότι ο θα εκτοξευτεί στα 1,6 δισεκατομμύρια.
Μέχρι σήμερα, η χώρα μας έχει αξιοποιήσει μόνο το 20% των δυνατοτήτων που έχει για τον Τουρισμό και βρίσκεται στην 15η θέση στον κόσμο. Το μέλλον είναι μπροστά και ιδιαίτερα στην Δυτική Ελλάδα, όπου ο Τουρισμός έχει, ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης. Έχουμε, λοιπόν, να διανύσουμε ανοδική πορεία, ιδιαίτερα σε μία περιοχή με ιδιαίτερες ομορφιές.
Στην παγκόσμια τουριστική αγορά, η περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη η χώρα, μπορεί να προχωρήσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, βελτιώνοντας το τουριστικό προϊόν της. Μέσα από τον Τουρισμό, τα οφέλη αυτής της οικονομικής δραστηριότητας διαχέονται και στο μικρότερο χωριό της πατρίδας μας, αφού η τουριστική δραστηριότητα συνδέεται με δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και δημιουργεί αυτό που όλοι επιζητούμε, την κοινωνική συνοχή.
Για όλους αυτούς τους λόγους, συγχαίρω τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην έκθεση και εύχομαι η ελπιδοφόρα προσπάθεια που ξεκινά με την έκθεση αυτή, να καθιερωθεί στο μέλλον»
, κατέληξε ο κ. Σπυρίδων.