Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Νομαρχίας από το ΥΠΕΣ

Με δυο ακόμη μηχανήματα βαρέως τύπου ενισχύεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, αφού σήμερα έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών η παράδοση 48 μηχανημάτων(εκσκαφείς και μπουλντόζες) σε 36 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας.
Στην Αιτωλοακαρνανία διατέθηκαν ένας εκσκαφέας και μια μπουλντόζα.
Η παράδοση έγινε από τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο σε ειδική εκδήλωση παρουσία του προέδρου της ΕΝΑΕ και άλλων νομαρχών.
Ο κ. Νάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχει γίνει αντιληπτό σε όλους, Κεντρική Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και πολίτες, ότι πρέπει να ενισχύουμε την πρόληψη και όχι απλά να λειτουργούμε κατασταλτικά, αναζητώντας λύσεις της στιγμής, όταν προκύψει το πρόβλημα, όταν μας πλήξει κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την επόμενη κρίση, τον επόμενο χιονιά για να σκεφτούμε ποια μέσα χρειαζόμαστε για την αντιμετώπισή του».
Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι στην τελευταία κακοκαιρία που σάρωσε τη χώρα ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε γρήγορα, αποτελεσματικά, καλύτερα από κάθε άλλη φορά. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Υπουργείο Εσωτερικών έχει παραδώσει 186 μηχανήματα στην Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Και θα υπάρξει και συνέχεια. Το σχέδιο ενίσχυσης των Νομαρχιών, με μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν σταματά εδώ. Εμείς, στο Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουμε την καταγραφή και την ιεράρχηση των αναγκών των Νομαρχιών όλης της χώρας και στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Υπουργείου θα ενισχύσουμε τον εξοπλισμό τους».