Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Η Σοφία Γιαννακά και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος για την Ημέρα της Γυναίκας


Η «Ημέρα της Γυναίκας» είναι για να μας θυμίζει ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε μέχρι να φθάσουμε στην ημέρα εκείνη όπου θα υπάρχουν «γυναίκες που τα δικαιώματά τους δεν θα έχουν φύλο».

Σοφία Γιαννακά
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ΠΑΣΟΚ



"Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Προφανώς, είναι μόνο η αφορμή για να τιμήσουμε το, κατά τα συνήθη λεγόμενα, «ασθενές φύλλο». Διότι σήμερα, αλλά και κάθε μέρα είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε και να τιμούμε τη γυναίκα- μητέρα, τη γυναίκα- σύζυγο, τη γυναίκα υπάλληλο, τη γυναίκα- αγρότισσα. Τη γυναίκα σε κάθε ρόλο που διαδραματίζει καθημερινά στη ζωή του καθενός μας και είναι καθοριστικός σε όλους τους τομείς.
Τιμούμε τη γυναίκα που πολέμησε για την πατρίδα της, που αγωνίστηκε για τα δικαιώματά της, που κατακτάει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο την κοινωνία. Μια κοινωνία που ακόμα φέρεται άνισα στη γυναίκα μη μπορώντας να ανεχτεί την υπεροχή της. Δυστυχώς, η ανδροκρατούμενη σε βάθος χρόνου καθιερωμένη κοινωνία, δεν μπορεί να δεχτεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό την γυναίκα πολιτικό που μπορεί να διαχειριστεί τα ανθρώπινα συμφέροντα και δικαιώματα, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα της γυναίκας που είναι επιτυχημένη επιστήμονας και διεισδύει σε κόσμους που κάποτε ήταν αυστηρά αντρικό προνόμιο μα τώρα κατακλύζονται από το γυναικείο φύλλο με μεγάλη επιτυχία.
Μα είναι και η γυναίκα των χωραφιών που ξυπνάει χαράματα για την καθημερινή βιοπάλη. Για να σταθούμε τέλος στη γυναίκα μητέρα που θα αποτελεί πάντα το μεγάλο πυλώνα των κοινωνιών σε όποιο σημείο προόδου κι αν βρίσκονται οι κοινωνίες αυτές.
Τιμούμε λοιπόν σήμερα αλλά και κάθε μέρα τις γυναίκες όλου του κόσμου που δίνουν στη ζωή μας τη δροσιά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, πιο ευαίσθητη, πιο όμορφη, πιο μαχητική. Για μια ζωή, «πιο γυναίκα»".
Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου