Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Συνάντηση Αναγνωστόπουλου - Σιορίκη για ζητήματα του Δήμου Μεσολογγίου

Για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώθηκαν την Τρίτη 29 Απριλίου από το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Αναγνωστόπουλο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Γιώργος Σιορίκης παρουσία των μελών της ΝΟΔΕ κ.κ. Γιώργου Καραπαπά και Χρύσας Νούλα – Καλτσούλα.

Κατά την συνάντηση ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε την συμπαράσταση της ΝΟΔΕ της ΝΔ, για την προώθηση λύσεων σε χρόνια ζητήματά του Δήμου Μεσολογγίου και έκανε εκτενή ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου έθιξε κατά την συνάντηση τα εξής ζητήματα: Αξιοποίηση δημόσιας γης, Μαρίνα Μεσολογγίου, Ανάπλαση Παλαιού Νοσοκομείου, Βαλβείου Βιβλιοθήκης και Μουσείων Παλαμά και Τρικούπη, ΤΕΙ Μεσολογγίου, Τουριστικό Περίπτερο Τουρλίδας, Ενίσχυση Ευπαθών κοινωνικών ομάδων, Ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου Κήπου των Ηρώων και φυσικά την Επανίδρυση Εφετείου και έκανε αναφορές σε γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Από την συζήτηση κατέστη σαφές, ότι τα περισσότερα από τα ανοιχτά για χρόνια ζητήματα του Δήμου Μεσολογγίου μπορούν να επιλυθούν, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση, μιας και δεν εξαρτώνται από χρηματοδοτήσεις, αλλά είναι θεσμικού χαρακτήρα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε:
«Με αφορμή την προσεχή επίσκεψη στο Μεσολόγγι του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη είχαμε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, πιστεύω, συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ της ΝΔ και μέλη της που γνωρίζουν καλά τα ανοιχτά ζητήματα του Δήμου μας.

Ζήτησα την ενεργή συμπαράστασή τους για να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του Μεσολογγίου, τα όποια πολλές φορές λειτουργούν ως τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.


Ευελπιστώ ότι θα υπάρξουν ανάλογες συναντήσεις με τους επικεφαλής και των άλλων κομματικών οργανώσεων στην προσπάθειά μας για τη ενίσχυση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως για την προώθηση λύσεων σε μικρά και μεγάλα προβλήματα για τα οποία απαιτείται κοινή προσπάθεια».