Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Γίνεται "ΘΕΜΑ" το Εφετείο

Αναδημοσιεύουμε σημερινό δημοσίευμα από το "Πρώτο ΘΈΜΑ OnLine"

Της… Εξόδου γίνεται στο Μεσολόγγι

Ακόμη και η πιο προχωρημένη φαντασία δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει τα όσα εξελίσσονται αυτές τις ημέρες στο Μεσολόγγι και μετατρέπουν τη γιορτή της Εξόδου σε μια νέα εξέγερση των κατοίκων της Ιερής Πόλης, αυτή τη φορά βέβαια όχι κατά των Τούρκων κατακτητών, αλλά κατά των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο και τη στάση που τηρούν ορισμένοι βουλευτές του νομού. Η τοπική κοινωνία είναι εξαγριωμένη με τα όσα συμβαίνουν, καθώς θεωρεί ότι αδικείται η πόλη και αναιρούνται παλαιότερες δεσμεύσεις της Πολιτείας, και δηλώνει αποφασισμένη να μετατρέψει τις εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε πεδίο έντονης διαμαρτυρίας ως ένα είδος τελεσιγράφου προς την πολιτική ηγεσία, από την οποία ζητεί να γίνει το Εφετείο στην πρωτεύουσα του νομού.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να μην κληθούν στο επίσημο γεύμα που παραθέτει ο δήμος προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας που δεν πήραν θέση υπέρ της επανίδρυσης του Εφετείου στο Μεσολόγγι. Η απόφαση προκάλεσε την παρέμβαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καθώς συνεργάτιδα του κ. Κάρολου Παπούλια τηλεφώνησε στον δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο για να τον μεταπείσει προκειμένου να καλέσει τους βουλευτές στο γεύμα.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι οριστική και αμετάκλητη εκτός κι αν…υπάρξει αλλαγή στάσης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι υπέρ της ίδρυσης Εφετείου στο Μεσολόγγι έχουν ταχθεί οι βουλευτές Χρίστος Βερελής και Σπήλιος Λιβανός.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα «Εφετείο στο Αγρίνιο» συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο Μεσολόγγι (οι δικηγόροι διανύουν τον πέμπτο μήνα αποχής) και οι επίσημοι που θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο Μεσολόγγι θα πρέπει είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτά που θ’ ακούσουν… όχι μόνο από τον δήμαρχο, αλλά κυρίως από τους κατοίκους της πόλης κατά τη διάρκεια της πομπής.

Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ πατήστε (εδώ)