Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση - Απάντηση του Δήμου Μεσολογγίου σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ... στο θέμα "Εφετείο"

Σκληρή είναι η απάντηση του Δήμου Μεσολογγίου σε σειρά δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου που αναφέρονται στην πρόσφατη επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στο Μεσολόγγι και σε δήθεν «άποψη που εξέφρασε ενώπιον του δημάρχου για το Εφετείο» όπως επίσης και ότι ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος έκανε αναφορά στο θέμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:



Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αναφέρονται ή σχολιάζουν στην αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια - στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή του από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μεσολόγγι – όσο και την προσφώνηση του Δήμαρχου Μεσολογγίου κρίνουμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε, προς αποφυγή παρερμηνειών ή λανθασμένων εντυπώσεων, ότι:

«Κατά την προσφώνησή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος αφού αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα του γεγονότος της ηρωικής Εξόδου υπογράμμισε την αναγκαιότητα απόδοσης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, όλων όσων του αναλογούν εξαιτίας της από 40ετίας προσφοράς του πλουτοπαραγωγικού του πλούτου (ύδρευση Αττικής, ηλεκτροδότηση, αλυκές κλπ.), στο κοινωνικό σύνολο της χώρας.

Ουδεμία αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος στο ζήτημα της έδρας του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ή σε άλλα ζητήματα της περιοχής.

Επομένως μας προκαλεί εντύπωση και κυρίως μας προβληματίζει, ότι σε μερίδα του τοπικού τύπου διαβάσαμε είτε ως ρεπορτάζ είτε ως σχόλιο, αφενός ότι ο Δήμαρχος Μεσολογγίου έθιξε το ζήτημα του Εφετείου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφετέρου ότι ο κ. Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε άποψη για το θέμα.

Με απόλυτο σεβασμό στην αποστολή και τον ρόλο του τοπικού τύπου θέλουμε να πιστεύουμε, ότι τα δημοσιεύματα αυτά ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης πληροφόρησης και δεν υπήρξε κάποια άλλη σκοπιμότητα που να τα υπαγόρευσε.

Τέλος, θα πρέπει να διευκρινιστεί επίσης ότι την μη πρόσκληση βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας στο γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, ενώ με την ίδια απόφαση έχει αποφασισθεί η σύσσωμη παραίτηση των μελών του, όταν υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα για ίδρυση Πολιτικού Ποινικού Εφετείου στο Αγρίνιο».