Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ενδυνάμωση του ΤΕΙ Μεσολογγίου υποσχέθηκε ο Σπύρος Ταλιαδούρος




Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, Σπύρου Ταλιαδούρου, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 14 Απριλίου τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Αμέσως μετά, ακολούθησε η τελετή υποδοχής-διαβεβαίωσης των πρωτοετών σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.
Με σημαντικές δεσμεύσεις εμφανίστηκε ο Υφυπουργός, παρουσιάζοντας το νομοθετικό έργο αναβάθμισης των ΤΕΙ, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2008 κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες και στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων. Σχετικά με τη βάση του 10, βασική αιτία της αποδυνάμωσης των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ο κ. Ταλιαδούρος τόνισε ότι «ήταν ένα προσωρινό στοιχείο, το οποίο στόχευε στην παροχή ουσιαστικότερης βοήθειας στα ΤΕΙ, μετατρέποντάς τα σε πραγματικά ανώτερα, εκπαιδευτικά ιδρύματα».Τέλος, μετέφερε την κυβερνητική απόφαση για ενδυνάμωση του ΤΕΙ Μεσολογγίου τόσο σε επίπεδο κτιριακών υποδομών όσο και στην στελέχωση του με διδακτικό προσωπικό. Πιο αναλυτικά, ο κ. Ταλιαδούρος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο ΤΕΙ έχει ήδη διαγράψει μία επιτυχημένη και αξιέπαινη πορεία στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας και πρόσθεσε ότι «με καινοτόμα προγράμματα σπουδών στα πεδία της Διοίκησης και Οικονομίας και Τεχνολογίας Γεωπονίας και εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, το ΤΕΙ Μεσολογγίου προσφέρει σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση σε ένα δυναμικό φοιτητικό πληθυσμό και, ταυτόχρονα, συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής του Μεσολογγίου». Ο κ. Ταλιαδούρος κατά την ομιλία του ανακοίνωσε, ότι προωθείται η μετονομασία δυο τμημάτων της ΣΤΕΓ και η ίδρυση νέας σχολής με δύο τμήματα τα οποία προσδιορίζεται να λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 κι αυτό διότι εκκρεμεί πλέον η υπογραφή των αντίστοιχων προεδρικών διαταγμάτων από το υπουργείο Οικονομίας και η κύρωσή τους από το ΣτΕ καθώς και η στελέχωσή τους με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στα εγκαίνια, το παρών έδωσαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης και Σπήλιος Λιβανός, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου και Ναυπάκτου Γιάννης Αναγνωστόπουλος και Θανάσης Παπαθανάσης και ο αντινομάρχης Χρήστος Πετρόπουλος.