Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Την Κυριακή 18/5 ξεκινά στο Μεσολόγγι το 6ο Διεθνές Συνέδριο για το Λόρδο Βύρωνα


Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συνεχίζοντας με ιδιαίτερη ευθύνη την διεθνή εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητας της διοργανώνει το 6ο κατά σειρά Διεθνές Φοιτητικό Συνέδριο.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από τις 18 έως 25 Μαΐου 2008 στο Βυρώνειο Κτήριο(3ος Όροφος)), στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της βιβλιοθήκης του «Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό», που ευγενικά έχει παραχωρήσει ο Δήμος Μεσολογγίου στην Βυρωνική Εταιρεία.
Οι Σύνεδροι φοιτητές και καθηγητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό εκτός της παρακολούθησης του Ακαδημαϊκού Προγράμματος θα διδαχθούν επίσης τη ζωή και το έργο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού ( θα επισκεφθούν την Ζάκυνθο 23 και 24 Μαΐου), και θα μυηθούν στην Ιστορία και τον Πολιτισμό του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής του, με περιηγήσεις και επισκέψεις σε Μουσεία, σε Βυζαντινά Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

Η άλλη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας που θα επισκεφθούν είναι το Θέρμο, καλεσμένοι από τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Πορφύρη.


Την Κυριακή 18/5 η τελετή έναρξης στο ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ
Η Επίσημη Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Κυριακή 18 Μαΐου στις 7 και μισή το απόγευμα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ύστερα από τους χαιρετισμούς από την πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ.Ροδάνθη Φλώρου, τον πρόεδρο της Διεθνούς Βυρωνικής Εταιρείας , Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάριο - Βύρωνα Ραΐζη, το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιο Σώκο και το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο θα ακολουθήσει ομιλία μεταφρασμένη στα Ελληνικά, από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Bristol της Αγγλίας Τίμοθυ Γουέμπ με θέμα: « Ο Μπάιρον: Και οι Άλλες του Ταυτότητες», ενώ η βραδιά θα κλείσει με την μουσική παράσταση από ομάδα μαθητών και μαθητριών του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου με Μουσική και Λόγο: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».