Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Οι φοιτητές και οι νέοι του Αγρινίου για την προοπτική της πόλης

Την Τετάρτη 30 Απριλίου ο Σύλλογος Αγρινιωτών Φοιτητών και Νέων Αθήνας πραγματοποίησε στο Αγρίνιο εκδήλωση με θέμα τα σημαντικά ζητήματα για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η αφύπνιση των νέων και της τοπικής κοινωνίας για αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Μπρέσιακας και ο δήμαρχος του Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.
Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου παρέμβαση έκανε ο καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας, Αθανάσιος Παλιούρας, ο οποίος ενημέρωσε για τις προοπτικές ίδρυσης 4ου Τμήματος και της μετεξέλιξης της Πανεπιστημιακής Σχολής του Αγρινίου σε αυτόνομο ίδρυμα. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Κώστα Γαλανόπουλου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, που επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση του Νοσοκομείου του Αγρινίου, παραθέτοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον .
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Κίνησης Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου, κ. Ιωάννου, επιχειρηματολόγησε ενάντια στη εκτροπή εκφράζοντας περιβαλλοντικές ανησυχίες και παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με την προβολή video με μια αναδρομή στην ιστορία της περιοχής, το οποίο επιμελήθηκε ο γραμματέας του Συλλόγου Λίνος Υφαντής.
Τοποθέτηση για την ίδρυση του Εφετείου στην πόλη μας έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Ανδρέας Ζώης, που ήταν ο πλέον αισιόδοξος των ομιλητών καθώς οι προοπτικές ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο είναι πλέον ευοίωνες ύστερα από τη θετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Τέλος συγκινητική ήταν η ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων Παναιτωλικού, κ. Σταρακά, για την κοινωνική προσφορά του ιστορικού σωματείου, ο οποίος είχε στη διάθεση του σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Μάκης Μάκκας, ο οποίος ξεχώρισε για τον άψογο συντονισμό και τα εύστοχα σχόλια του.
Μετά το τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες όπου και ακούστηκαν και αντικρουόμενες απόψεις.
Παρά τις διαφορετικές απόψεις ακροατήριο και ομιλητές συμφώνησαν ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την τελική υλοποίηση των τόσο σημαντικών θεμάτων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Ο βουλευτής Χρίστος Βερελής, ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος π. Επιφάνιος, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, η διοικήτρια του νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος Πατρών Ρένα Ντάσκαρη, οι πολιτευτές Δημήτρης Πελέκης και Βασίλης Αντωνόπουλος., Ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Νίκος Κατσικαρέλης, ο αντινομάρχης Δήμος Καπώνης, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Μπίνας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ρούσσης. Επίσης παρευρέθηκαν νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.