Κυριακή 11 Μαΐου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Ξενοδοχείο LEDRA MARRIOTT στην Αθήνα η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου κ. Αχιλλέα Παπαδιονυσίου με τίτλο: «Συναντήσεις με Προσωπικότητες».
Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός», το Κέντρο Πολιτισμού και Πνευματικού Στοχασμού «ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ», ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό Νομού Αχαΐας, ο Σύλλογος Πατρέων Πρωτευούσης, η Λέσχη Φίλων «ΧΟΣΕ ΚΑΡΡΕΡΑ» και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μελωδικό μουσικό πρόγραμμα από την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα και τον καταξιωμένο συνθέτη και μαέστρο Γιάννη Ιωάννου.
Ακολούθησε προβολή 10λεπτου Video, που παρουσίασε ένα σύντομο οδοιπορικό για τη ζωή και το έργο του Συγγραφέα – Δημοσιογράφου Αχιλλέα Παπαδιονυσίου. Την αφήγηση του οδοιπορικού έκανε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καστανάς.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς Αιτωλός», Κώστα Μπαλωμένου και των Εκπροσώπων των άλλων Φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Κώστας Μπαλωμένος, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που έχει με τον συγγραφέα και παρουσίασε κάποιες άγνωστες πτυχές (στο ευρύ κοινό), της προσωπικότητάς του.
Μίλησε με κολακευτικά λόγια για το βιβλίο και τόνισε ότι, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα έργο ζωής 26 ετών και ότι αποτελεί την κατάθεση ψυχής του συγγραφέα ο οποίος, με κόπο και μεράκι προσέγγισε 61 εκλεκτές Προσωπικότητες από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο, που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά πεδία (επιστημονικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό, κοινωνικό κ.λπ) και κατέγραψε τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα οράματά τους.
Επίσης, ο κ. Μπαλωμένος, στάθηκε στον κοινωνικό χαρακτήρα της εκδήλωσης διότι, τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων & Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό του Νομού Αχαΐας και προέτρεψε τον συγγραφέα να συνεχίσει τις υπαρξιακές του αναζητήσεις ώστε και στο μέλλον να θαυμάσουμε και άλλα έργα του.

Για το βιβλίο μίλησαν:
· Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χαμσάϊρ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιού Χαμσάϊρ των ΗΠΑ κ. Κρίς Σπύρου.
· Η Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Στέλλα Πριόβολου.
· Ο γνωστός Ηθοποιός – Συγγραφέας κ. Στέφανος Ληναίος.
· Η Δημοσιογράφος και πρώην Βουλευτής κα. Σοφία Βούλτεψη και
· Ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου όπου φανερά συγκινημένος μίλησε για τη ζωή και το έργο του και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και όσους τον στήριξαν στην έκδοση και παρουσίαση αυτού του βιβλίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση.