Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Το ΠΑΣΟΚ που πληγώνει

Του Γιάννη Γράψα
Phd.,Msc.,Physical Education
Μέλους ΠΑΣΟΚ
Οι εσωκομματικές εκλογές που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος συνοδεύτηκαν από την επιθυμία και την απαίτηση της βάσης του κινήματος για ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς στη πολιτική δράση του κόμματος που θα βασίζεται στην αξιοκρατία στην εμπιστοσύνη και στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών και φίλων του, σε μια προσπάθεια να ζωντανέψει ο κομματικός μηχανισμός και να γίνει πιο αποτελεσματικός στις παρεμβάσεις του σε τοπικό επίπεδο.
Δυστυχώς όμως στη πορεία της ανασυγκρότησης με κύριο στόχο οι διαδικασίες μας να αναδείξουν τον προγραμματικό μας λόγο, τις απαντήσεις μας στα προβλήματα που απασχολούν το λαό και κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά, ακριβώς την επόμενη των διαδικασιών βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα έντονης απαξίωσης του βασικού πυρήνα του κινήματος ο οποίος αντιπροσωπεύει την δημοκρατική ευαισθησία και λειτουργία καθώς και τις αρχές και θέσεις του.
Η καταστρατήγηση και ο εξευτελισμός των διαδικασιών με μεταφορές ψηφοφόρων, εικονικές ψηφοφορίες, και καταμετρήσεις ψήφων σύμφωνα με προσωπικές συμφωνίες και εκβιαστικές μεθόδους είναι γεγονότα και πολιτικές συμπεριφορές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται και το θλιβερό είναι ότι έγιναν σε εκλογικές διαδικασίες ενός ανοιχτού κόμματος που ιδρύθηκε, οικοδομήθηκε και υπηρέτησε την κοινωνία με αρχές Δημοκρατίας αξιοκρατίας και δικαιοσύνης.
Ανοιχτό κόμμα, σημαίνει ανοιχτές Δημοκρατικές διαδικασίες. Διαδικασίες που θα προάγουν και θα προκρίνουν αξίες. Διαδικασίες που δεν θα κατευθύνονται και δεν θα ποδηγετούνται. Διαδικασίες που θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη της βάσης και που θα επικυρώνονται από κάτω προς τα πάνω με πλατύ κοινωνικό διάλογο.
Καλούμαστε σήμερα όλοι εμείς οι χιλιάδες φίλοι και Μέλη του ΠΑΣΟΚ στο νομό και κυρίως οι Βουλευτές και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να επιδιώξουμε άμεσα την διακοπή αυτής της παρακμιακής πορείας στην οποία οδηγείτε το κίνημα στον νομό μας.
Η λύση δεν θα πρέπει να είναι αυτή του "κουκουλώματος" και των "συμφωνιών" που ανύπαρκτοι πολιτικοί παραγοντίσκοι του νομού επιδιώκουν να δώσουν, αλλά η πολιτική αποδοκιμασία των ηθικών αυτουργών και των θεσμικών παρατηρητών τους.