Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Μύθοι, ψυχές και ερμηνείες γυναικών


Ένα κατάμεστο θέατρο την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα απόλαυσε δύο πολύ μεστές ερμηνείες από δύο σπουδαίες γυναίκες της τέχνης. Η Μαρία Φαραντούρη και η Λυδία Κονιόρδου μπόλιασαν με γυναικεία ψυχή το τραγούδι και την ποίηση, αποδίδοντας Σαπφώ, Ελύτη, Ρίτσο, Γκάτσο και άλλους πάνω σε νότες συνθετών όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Μικρούτσικος.

Η Μαρία Φαραντούρη έντυσε με τη μεγάλη της φωνή τους μεγάλους στίχους και η Λυδία Κονιόρδου επιχείρησε και πέτυχε να ξεπεράσει το θεατρικό της εαυτό, εκπλήσσοντας το κοινό καθώς χάρισε καλλιφωνία και μέλος στον ποιητικό λόγο.


Η άψογη σκηνοθετική επιμέλεια έδεσε άριστα το σύνολο της παραγωγής, προσφέροντας μία ιδιαίτερα ποιοτική ανάμνηση στο εκλεκτικό κοινό της Πάτρας. Η Μαρία Φαραντούρη ευχαρίστησε από σκηνής τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε και την ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. για την ιδιαίτερη ευαισθησία τους να υποστηρίξουν την παραγωγή αυτής της συναυλίας, η οποία εντάσσεται στο πλάνο δράσης των δύο εταιρικών οντοτήτων υπέρ των πυρόπληκτων της Ηλείας καθώς και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων.


Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Μπερνάρ Γκαλτιέ, από κοινού με τους κκ. Νίκο Δούρο (Αν. Γενικός Διευθυντής-Οικονομικός&Διοικητικός Δ/ντής ) και Διονύση Κορφιάτη (Αν. Γενικός Διευθυντής- Δ/ντής Λειτουργίας-Συντήρησης), ενώ την ανάδοχο της Ζεύξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εκπροσώπησε η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Δ. Σχέσεων, κυρία Ανδρομάχη Σωτηροπούλου.
Στην επάνω φωτό : Κατάμεστο το Εργοστάσιο Τέχνης. Στην πρώτη σειρά οι εκπρόσωποι των εταιρικών οντοτήτων της Γέφυρας και ο Αντιδήμαρχος Πατρέων Αλέξης Σκαρμέας
και στην κάτω : Μαρία Φαραντούρη και Λυδία Κονιόρδου. Δύο γυναίκες ξετυλίγουν «μύθους» επί σκηνής