Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

«‘Εντα Γκάμπλερ» του Ίψεν στην Αθήνα από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία δόθηκαν οι παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με την «‘Εντα Γκάμπλερ» του Ίψεν στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των εμφανίσεων της στο Αγρίνιο.
Η παράσταση δόθηκε για μια βδομάδα περίπου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», ένα από τα κεντρικότερα της Αθήνας και πολύς κόσμος, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί καλλιτέχνες, κριτικοί και ευρύτερο κοινό παρακολούθησε την παράσταση που κατά γενική ομολογία αποτέλεσε ένα καλλιτεχνικό γεγονός για τα δεδομένα της Αθηναϊκής πρωτεύουσας.
Την επίσημη Αθηναϊκή πρώτη παράσταση, παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.Παύλος Μοσχολιός, ο οποίος στο τέλος της, δήλωσε: «Με την σημερινή παράσταση και την μαζική προσέλευση του κοινού αποδεικνύεται ότι, το Θέατρο της πόλης μας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με τις επιλογές του στο κλασσικό ρεπερτόριο και την ανάθεση της εκτέλεσής του σε σημαντικούς συντελεστές και ηθοποιούς μπορεί να αποτελέσει και για το κοινό της Αθήνας, μια επί της ουσίας θεατρική πρόταση. Θα συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτισμό υψηλού επιπέδου, κόντρα στις προθέσεις των καιρών και της κεντρικής εξουσίας που δεν εξασφαλίζει έως τώρα, την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ομαλή λειτουργία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της χώρας που ουσιαστικά βρίσκονται στον αέρα, ενώ παράλληλα δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της.»