Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Με προϋποθέσεις η χορήγηση επαγγελματικών αδειών Αλιείας

Μετά τις παρεμβάσεις της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας για τη δημιουργία κριτηρίων επαγγελματικότητας και του μητρώου των ψαράδων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με το υπ’ αριθ. 162373.20/05/08 έγγραφο, σύστησε ομάδα εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης για τον καθορισμό των προϋποθέσεων για την χορήγηση επαγγελματικών αδειών.
Η ομάδα αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να έχει παραδώσει την πρόταση της μέχρι τις 30/06/08.
Εκ μέρους της Σ.Α.Ε συμμετέχουν: ο πρόεδρος Κοτσόργιος Δημήτριος, ο αντιπρόεδρος Παναγάκης Γεώργιος, ο γραμματέας Παγώνης Θεόδωρος και το μέλος του Δ.Σ Κερομύτης Ευστάθιος.
"Η δρομολόγηση αυτή του πάγιου αιτήματος της Συνομοσπονδίας το οποίο από το 2000 δεν έβρισκε ανταπόκριση αποτελεί πραγματικά μεγάλη κατάκτηση στρατηγικής σημασίας διότι θα ξεκαθαρίσει το προφίλ του αλιευτικού κλάδου και οι διεκδικήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι πιο συγκεκριμένες και χωρίς να εμπλέκονται σε αυτό πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με τον τομέα της αλιείας ο οποίος διακρίνεται για την ιδιαιτερότητα έλλειψης ιδιοκτησιακού καθεστώτος και εκμετάλλευσης κοινών πόρων.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η σωστή και υπεύθυνη διεκδίκηση με την σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων είναι αυτή που πάντα φέρνει το αποτέλεσμα" συμπληρώνει σε επιστολή του στα μέλη της ΣΑΕ ο πρόεδρός της Δημήτρης Κοτσόργιος.