Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Γιάννης Αναγνωστόπουλος:¨"Με πρόγραμμα και σχέδιο υλοποιούμε δράσεις για την ανάδειξη της λιμνοθάλασσας"

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου, ένα από τα πιο σημαντικά και ιδιαίτερης αξίας μνημεία της Λιμνοθάλασσας, ο Φάρος του Βασιλαδίου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραχωρηθεί στο Δήμο.
Μάλιστα πρόσφατα ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος είχε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του με στελέχη της υπηρεσίας φάρων του Π.Ν. και καθόρισαν τους όρους της παραχώρησης, το δε παραχωρητήριο αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
Ο Φάρος του Βασιλαδίου είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο της Νεώτερης Ιστορίας μας και αναμένεται να αξιοποιηθεί από το Δήμο βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού για τουριστικό αξιοθέατο.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά το χώρο της πρώην χωματερής στην Κλείσοβα για να δει και να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης αυτής, ύψους 800.000€ τα οποία ως γνωστό υλοποιούνται από το Δήμο Μεσολογγίου.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή την επικείμενη παραχώρηση στο Δήμο του Φάρου και την γρήγορη εκτέλεση του έργου της αποκατάστασης της χωματερής στην Κλείσοβα δήλωσε:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους πολίτες του Μεσολογγίου ότι σύντομα ένας μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας μνημείο, ο Φάρος του Βασιλαδίου θα περιέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου μας.
Ήδη ως Δημοτική Αρχή με προγραμματισμό υλοποιούμε σχεδιασμό, ώστε σύντομα ο Φάρος να αποτελέσει ακόμη ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και πόλο έλξης τουριστών.
Παράλληλα η Δημοτική μας Αρχή αυτή την περίοδο υλοποιεί ίσως ένα από τα πιο σπουδαία έργα που έγιναν ποτέ στο Μεσολόγγι και αναφέρομαι στην αποκατάσταση της παλιάς χωματερής στην Κλείσοβα με την ταυτόχρονη μετατροπή του χώρου σε ένα πρότυπο οικοτουριστικό πάρκο.
Δυστυχώς για τις «Κασσάνδρες» της καταστροφολογίας και των παρωπίδων, η Δημοτική μας Αρχή αθόρυβα αλλά με στρατηγική και πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις, που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Μεσολογγίου, δίνουν λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα και κυρίως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για τους δημότες μας».