Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής στελέχη του Οργανισμού Προαγωγής Υγειάς

Ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας συμμετείχε στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής που διοργάνωσε η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία και πραγματοποιήθηκε από 14 έως 18 Μαΐου 2008 στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.
Ο Οργανισμός μας συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου, κορυφαίου στον τομέα της Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας, με τέσσερις επιστημονικές εργασίες που συντάχθηκαν από τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως κ. κ. Βασίλη Σταμάτη, Μιχάλη Ραυτόπουλο και Γεράσιμο Ρεπάσο. Οι τέσσερις αυτές εργασίες, οι οποίες έγιναν δεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου ως προφορικές ανακοινώσεις, είχαν τα παρακάτω θέματα:
· ‘Προαγωγή της Υγείας στο χώρο της Εκκλησίας: Η δημιουργία του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» στην Ιερά Μητρόπολι Αιτωλίας και Ακαρνανίας.’
· ‘Ο 1ος Εισαγωγικός Εκπαιδευτικός Κύκλος Προαγωγής της Υγείας: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ως διασυνδετικός χώρος, ανοιχτός στην ανθρώπινη κοινότητα’.
· ‘Στίγμα και Ψυχική Ασθένεια’’ Αντιλήψεις και Στάσεις της Κοινότητας απέναντι στους ψυχικά πάσχοντες και την ψυχική νόσο.’ και
· ‘Ομάδα Γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες από τον Οργανισμό Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.’
Οι εργασίες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 16 Μαΐου 2008, στην αίθουσα Θ του Συνεδριακού Κέντρου.
Όλοι οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο εξέφρασαν ιδιαίτερα ευμενείς κρίσεις για την προσπάθεια που ξεκίνησε η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ακολουθεί την εδραία απόφαση του Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά να εργασθούμε προς όφελος των ανθρώπων της Μητρόπολής μας, προσπαθώντας να υποστηρίξουμε με το δικό μας έργο τη δική του πολυετή διακονία. Εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για μελλοντική συνεργασία με τον Οργανισμό ‘Άγιος Λουκάς’ και ένθερμη διάθεση να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της Μητρόπολης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωστοποιήσουμε την ίδρυση του Οργανισμού μας, τους σκοπούς και τους στόχους του, να έρθουμε σε επαφή, να ανταλλάξουμε απόψεις, προβληματισμούς και εμπειρίες με καταξιωμένους συναδέλφους και να επισημάνουμε την επιθυμία διασύνδεσης και συνεργασίας του Οργανισμού μας με τους Φορείς που εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας.