Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Στη BIOLOGICA 2008 οι Βιοκαλλιεργητές Δυτικής Ελλάδα


Με εντυπωσιακά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης Βιολογικών Προϊόντων BIOLOGICA 2008 στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
Έντονη ήταν και η παρουσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεγητών Ελλάδας στην έκθεση.
Αφενός με την συμμετοχή εκπροσώπων της στα πολύ ενδιαφέροντα Workshops που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης,κατά την διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τους βιοκαλλιεργητές σήμερα.
Αφετέρου με την παρουσία εκπροσώπων των οργανώσεων μελών της Ομοσπονδίας στο ΣΤΑΝΤ που είχε διαμορφώσει και στο οποίο προβλήθηκαν βιολογικά προϊόντα Οργανώσεων Παραγωγών, Επιχειρηματιών & Βιοκαλλιεργητών από όλη την χώρα.

Εντυπωσιακό ήταν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αγροτών από όλη την Ελλάδα που επισκέφθηκαν το ΣΤΑΝ της Ομοσπονδίας προκειμένου να πληροφορηθούν για την διαδικασία μετατροπής των γεωργικών εκμεταλλεύσεων τους από συμβατικές σε βιολογικές, καθώς και δεκάδων εμπόρων που ενδιαφέρθηκαν για την εμπορία των βιολογικών προϊόντων που προβάλλονταν στο ΣΤΑΝΤ.
Χαρακτηριστικά στοιχεία και τα δύο, που βεβαιώνουν για την αναμενόμενη έντονη ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής στη χώρα μας.