Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για το Εφετείο

Γιατί ΟΧΙ στο Μεσολόγγι;


Μόνο σαν «κεραυνός εν αιθρία» δεν μπορεί να θεωρηθεί για το δήμο και τους φορείς του Μεσολογγίου η χθεσινή δημοσιοποίηση της σύνταξης Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο.
Κι αυτό διότι υπήρχαν σχετικές πληροφορίες και μάλιστα για το θέμα χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των δικηγόρων Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.
Στην συνέλευση οι δικηγόροι αποφάσισαν την συνέχιση της αποχής τους από τα καθήκοντά τους, την μαζική μετάβασή τους στην Αθήνα εντός της προσεχούς εβδομάδας και την επ’ αόριστο κατάληψη του δικαστικού μεγάρου και άλλων δημοσιών κτηρίων στο Μεσολόγγι.
Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί και κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου την προσεχή Τρίτη το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην συνεδρίαση αυτή θα καθορισθεί η μεθόδευση που θα ακολουθηθεί για την κορύφωση των από εξαμήνου κινητοποιήσεων και η ενεργοποίηση παλαιοτέρων αποφάσεων του σώματος που εκτός των άλλων αποφασισθεί η σύσσωμη παραίτηση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε κάθε περίπτωση όμως πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι «ο κ. Χατζηγάκης λειτούργησε καθαρά με μικροκομματικά κριτήρια για την λήψη των αποφάσεων του και ότι ενέπαιξε με πρωτοφανή τρόπο βουλευτές, δήμαρχους και φορείς της περιοχής».
Τέλος πληθώρα ερωτηματικών προκαλεί το γεγονός ότι τελικά το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στην ίδρυση μόνο ενός Εφετείου αφού παρά τις αρχικές ανακοινώσεις δεν ιδρύονται Εφετεία στη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο και τη Χαλκίδα.
Και τα ερωτηματικά έχουν να κάνουν κυρίως με την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου αφού στις προαναφερόμενες περιοχές η αναγκαιότητα ίδρυσης Εφετείου (σ.σ. κυρίως στη Μυτιλήνη) είναι επιτακτική.
Φυσικά δεν σχολιάζουμε το γεγονός ότι η υπαναχώρηση για το Εφετείο Ηρακλείου φέρεται να είναι αποτέλεσμα παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό…