Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

«Όχι στην απαξίωση και τη διάλυση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου» - Ηχηρό το μήνυμα διαμαρτυρίας από εργαζόμενους και κατοίκους

Με σύνθημα «Όχι στην απαξίωση και τη διάλυση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου» εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου και συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής.
Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες όπως καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι κλπ.
Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για την κάλυψη των κενών, αυτές δεν έχουν υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα εδώ και δυο μήνες να έχει ανασταλεί η λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου και απλά περιστατικά να διακομίζονται στα νοσοκομεία Πατρών και Αγρινίου, ενώ το ακτινολογικό τμήμα και η παιδιατρική κλινική υπολειτουργούν.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο: «Η κατάσταση του νοσοκομείου Μεσολογγίου είναι στο χειρότερο επίπεδο όλων των εποχών και η λειτουργία του στηρίζεται στο φιλότιμο και μόνο των εργαζομένων σ’ αυτό. Τις περισσότερες ώρες το νοσοκομείο λειτουργεί στο κόκκινο αφού δεν καλύπτονται στο σύνολό τους οι εφημερίες. Δυστυχώς βγαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, που είναι Δημόσια Υγεία υψηλού επιπέδου για όλους».
Να υπογραμμισθεί ότι καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του Μεσολογγίου, στη δίωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, ενώ κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μαζική ήταν η συμμετοχή και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, την ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ¨ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ¨.