Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Στηρίζω το έργο του Φορέα Διαχείρισης»



Την στήριξή του στον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ότι ζητείται η αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.
Ως αιτιολογία για το αίτημα αυτό προβάλλεται ότι ο Φορέας Διαχείρισης δεν έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες για την κατεδάφιση των πελάδων.
Θέλω ως δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δηλαδή στην αντικατάσταση του Δ.Σ. και του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη διότι κατ’ αρχάς αν συμβεί αυτό θα σταματήσει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που υλοποιείται από τον Φορέα και ο οποίος στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας.
Ο κ. Καλαβρουζιώτης, τα μέλη του Δ.Σ. και οι επιστημονικοί συνεργάτες του στο λίγο χρόνο παρουσίας τους στον Φορέα έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο, στην κατεύθυνση που προανέφερα.
Σε συνεργασία με όλους του δήμους της περιοχής αλλά και άλλους φορείς υλοποιούνται προγράμματα και δράσεις που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να καταστεί η λιμνοθάλασσα και οικοτουριστικό αξιοθέατο και κυρίως για διασφαλιστεί ο πλουτοπαραγωγικός της πλούτος στο πλαίσιο της αειφορίας.
Επομένως μας προκαλεί, εντύπωση και προβληματισμό, να μην αναγνωρίζεται το έργο του Φορέα Διαχείρισης και να εγκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ., για συζητήσεις που κάνουν ώστε να διαμορφωθεί ένα καθεστώς στην περιοχή, απόλυτα συμβατό με τη νομοθεσία και τις διεθνείς συνθήκες προστασίας της.
Κλείνοντας θέλω να εκφράσω την στήριξη μου και στον διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργο Δάλλα, για την συνεργασία του για τον καθορισμό του πλαισίου που αναφέρθηκα.
Τέλος για εμάς, οι Πελάδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής ιστορίας και της φυσιογνωμίας του Μεσολογγίου».