Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΟικοΟδήγηση & Αντιστάθμιση Ρύπων: Μέτωπο φορέων και της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για την κλιματική αλλαγή

Στις 4 Ιουνίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ εγκαινιάζει μια νέα, καινοτόμο πρωτοβουλία για το περιβάλλον.

Από τη μία ενημερώνει έντυπα και ηλεκτρονικά τους οδηγούς για την Οικολογική Οδήγηση που μειώνει τις εκπομπές αέριων ρύπων των οχημάτων κατά 15%.

Από την άλλη αντισταθμίζει το σύνολο του διοξειδίου του άνθρακα που θα απελευθερωθεί από τα διερχόμενα οχήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας, προκειμένου να καταστήσει τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» κλιματικά ουδέτερη.

Η πρωτοβουλία στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Αντιπροσωπεία στην Αθήνα), το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών, το Κέντρο Αειφορίας & Αριστείας CSE και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ενώ την ευθύνη της αντιστάθμισης ρύπων έχει ο έγκυρος ελβετικός οργανισμός myclimate.

Περισσότερες εξηγήσεις για το «πώς» και το «γιατί» της νέας αυτής πρωτοβουλίας περιβαλλοντικής ευθύνης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θα δοθούν την Τετάρτη (4.6.2008), στις 10:45 πμ στο Κτίριο Διοίκησης και το Σταθμό Διοδίων της Γέφυρας στο Αντίρριο.

Την κορδέλα έναρξης της καμπάνιας θα κόψει ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος.