Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Βαρύς φόρος αίματος στην άσφαλτο

Πέντε συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε λιγότερο από 24 ώρες και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν, σε τέσσερα τροχαία ατυχήματα στο τμήμα της «Αντιρρίου – Ιωαννίνων» έξω από το Μεσολόγγι.
Μια τετραμελής οικογένεια ελλήνων ομογενών από τη Γερμανία ξεκληρίστηκε χθες το πρωί όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα στο 49ο χλμ. της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο Χρυσοβεργίου.
Από τα συντρίμμια του πρώτου οχήματος ανασύρθηκαν νεκρά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, δηλαδή το ανδρόγυνο 59 και 47 ετών και τα δύο παιδιά τους 30 και 27 ετών, ενώ το ανδρόγυνο από το Γέρακα Αττικής που επέβαινε στο άλλο όχημα τραυματίστηκε σοβαρά.
Το δυστύχημα συνέβη στις 9 το πρωί στο ίδιο σημείο που πριν τρεις μήνες ένα ανδρόγυνο είχε χάσει τη ζωή του όταν επιχειρώντας αντικανονική προσπέραση συγκρούσθηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο.
Το ΙΧ της άτυχης οικογένειας είχε κατεύθυνση προς την Ήπειρο και ερχόταν από γαμήλια τελετή στη Χαλκίδα.
Όμως με το δυστύχημα αυτό άνοιξε ένας κύκλος θανατηφόρων ατυχημάτων στην «Αντιρρίου – Ιωαννίνων», μιας και σήμερα το πρωί συνέβη ακόμη ένα, στο ύψος της Άνω Βασιλικής, στο οποίο ένας άνθρωπος, κάτοικος Αγίου Στεφάνου Αττικής έχασε τη ζωή του, όταν το ΙΧ που οδηγούσε συγκρούσθηκε μετωπικά με νταλίκα, ενώ η κόρη του νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Ταυτόχρονα και χθες και σήμερα μέχρι τις 11 το πρωί συνέβησαν ακόμη δυο ατυχήματα, ένα στην Αγία Ελεούσα και ένα έξω από το Μεσολόγγι με σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών, αφού απαιτήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.