Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: "Καταστροφική για το ΤΕΙ η μείωση του αριθμού των εισακτέων"

«Καταστροφικά για το ΤΕΙ Μεσολογγίου» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο δήμαρχος Μεσολογγίου σε δηλώσεις του σε αθηναϊκά και τοπικά ΜΜΕ αλλά και κατά τη ζωντανή του παρουσία στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «MEGA Πρωινό».
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου εξέφρασε τον προβληματισμό του και την απογοήτευσή του, για ακόμη μια φορά, για το δυσοίωνο μέλλον του ΤΕΙ εξαιτίας της δραματικής μείωσης του αριθμού των εισακτέων για τρία συνεχόμενα χρόνια κάτι που οδηγεί με βεβαιότητα σε συρρίκνωση (κλείσιμο) τρία τουλάχιστον τμήματα του ΤΕΙ.
Ως αίτια αυτής της μείωσης σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο είναι η «βάση του 10», τα γνωστικά αντικείμενα των εν λόγω τμημάτων, η άναρχη ίδρυση τμημάτων σε διάφορες πόλεις με όμοια γνωστικά αντικείμενα και η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Μεσολογγίου αφού ζήτησε την μεταφορά θέσεων από τα κεντρικά ΤΕΙ στα περιφερειακά εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το μέλλον του ΤΕΙ καθώς όπως υπογράμμισε τόσο η λειτουργία νέας σχολής από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά όσο και οι υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στο Μεσολόγγι θα καταστήσουν και πάλι το ΤΕΙ ένα από τα καλύτερα της χώρας.
Μάλιστα σημείωσε ότι τα ενοίκια για τη διαμονή των σπουδαστών είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες πόλεις ενώ και γενικότερα η αγορά της πόλης είναι ανταγωνιστική.
Θα πρέπει τέλος, να επισημάνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει υιοθετήσει στο ακέραιο τις προτάσεις της διοίκησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου για αναβάθμιση του ιδρύματος είτε σε επίπεδο υποδομών και υλικοτεχνικής υποδομής είτε σε επίπεδο ίδρυσης νέων τμημάτων. Πρόσφατα δημοπρατήθηκε η κατασκευή νέου κτηρίου ενώ η χρηματοδοτήσεις είναι πολλαπλάσιες του παρελθόντος.
Φυσικά το ζητούμενο για το ΤΕΙ είναι ο αριθμός των ενεργών σπουδαστών να φθάσει και πάλι στα επίπεδα του 2006.
Θα φθάσει;

Υ.Γ. Απορία μας προκαλεί ανώνυμο σχόλιο στη σημερινή «ΑΙΧΜΗ» που κάνει λόγο για «κρυφτό» του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου. Καλά στο MEGA ο ανώνυμος Χ.Ο. μπορεί να μην τον είδε. Τις δηλώσεις του σχεδόν σε όλα τα ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε. δεν τις είδε; Ή μήπως αυτές οι δηλώσεις δεν είναι δημόσια παρέμβαση;