Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Στο "κόκκινο" το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Μετά την Καρδιολογική...«Λουκέτο» και στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Έφυγαν οι δυο γιατροί της Αιμοδοσίας
Με ευθύνη του δ/τη της Ιατρικής Υπηρεσίας τα Χειρουργεία
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος ύστερα από τις παραιτήσεις που υπέβαλλαν την Τρίτη 16/9 οι δυο αιματολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Απευθύνω ύστατη έκκληση στον Υπουργό Υγείας για την άμεση παρέμβασή του, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, το οποίο πλέον λειτουργεί κυριολεκτικά «στο κόκκινο».
Σήμερα έκλεισε και το τμήμα της Αιμοδοσίας, αφού οι δυο αιματολόγοι παραιτήθηκαν.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το Νέο Νοσοκομείο Μεσολογγίου να καθίσταται ανενεργό μέρα με τη μέρα και να λειτουργεί «στο κόκκινο», αφού δημιουργείται κίνδυνος και για την ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων.
Να υπενθυμίσω, ότι από εξαμήνου δεν λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική, ότι από τα τέλη του μήνα πιθανώς να κλείσει και η Παθολογική, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν παραιτηθεί δυο χειρούργοι, ένας ουρολόγος, ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού Υγείας για να σταματήσει το κύμα φυγής των γιατρών και κυρίως για την άμεση αναπλήρωσή τους.
Η κατάσταση είναι απελπιστική, ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 κατοίκους μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, δημιουργώντας απίστευτη ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής μας».