Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Θλίψη στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου για το θάνατο του Γιώργου Μπαρμπαρίτσα

Με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του αντιδημάρχου Μεσολογγίου Γιώργου Μπαρμπαρίτσα πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 21/9/2008 έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου.
Κατά την συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, το σώμα ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα για την απρόσμενη απώλεια.
Το ψήφισμα στη συνέχεια επιδόθηκε απ’ όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Η συνεδρίαση άνοιξε με τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Χρήστου Σούφρα ο οποίος αναφέρθηκε στον ακέραιο χαρακτήρα του εκλιπόντος και έκανε λόγο για μεγάλη απώλεια.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τον άνθρωπο Γιώργο Μπαρμπαρίτσα, υποστηρίζοντας, ότι ίσως για πρώτη φορά να μην ισχύσει το «ουδείς αναντικατάστατος».
Για τον αείμνηστο Γιώργος Μπαρμπαρίτσα με θερμά λόγια μίλησαν η αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Ειρήνη Καρατσώρα Νατσικώστα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Καραπαπάς, Γιάννης Τέγας, Δημήτρης Μπαλαμπάνης και Νίκος Μπλάγκας εκ μέρους των τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πουλής από την πλειοψηφία.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου αντιδημάρχου, ενώ νωρίτερα ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν αφήσει στην καρέκλα του εκλιπόντος από μία ανθοδέσμη.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου έχει ως εξής:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη, την εισήγηση του Δημάρχου κ. Αναγνωστόπουλου Ιωάννη ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, επισημαίνοντας την πλούσια δράση και προσφορά του στα κοινωνικά, πολιτιστικά και αναπτυξιακά θέματα του Δήμου μας

ΟΜΟΦΩΝΑ Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ ΕΙ

1. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη στην οικογένεια του εκλιπόντος .
2. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του .
3. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα έως και την ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας, και τα οποία θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα αυτή.
4. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στη σωρό του εκλιπόντος και να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του .
5. Η κηδεία του εκλιπόντος Αντιδημάρχου να πραγματοποιηθεί Δημοτική δαπάνη .
6. Να πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην οποία θα γίνει αναφορά στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος, καθώς επίσης και απόδοση τιμής και μνήμης στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου" .