Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Κώστας Κιλτίδης: " Να βγουν οι γεωτεχνικοί από τα γραφεία..."

Εγκαινιάσθηκε στο Μεσολόγγι το ΤΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Το Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι εγκαινίασε την Παρασκευή το απόγευμα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης παρουσία των τοπικών αρχών, αρκετού κόσμου, αλλά απούσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Η
δομή που εγκαινιάσθηκε αποτελεί μια νεοσύστατη υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με προσδιορισμένες αρμοδιότητες που έχουν θεσμοθετηθεί με νομοθετικές ρυθμίσεις.
Βασικός στόχος της υπηρεσίας είναι τα στελέχη της να βρεθούν δίπλα στον γεωργό, τον κτηνοτρόφο και τον ψαρά στους χώρους που δραστηριοποιούνται σε απόλυτη συνεργασία όμως και με τις ανάλογες υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων.
Σύμφωνα με τον κ. Κιλτίδη η στελέχωση με γεωτεχνικούς των Τοπικών Κέντρων βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και σύντομα θα υπάρξει πλήρης κάλυψη του οργανογράματος.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε πριν τα εγκαίνια με το δήμαρχο Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλο στο δημαρχείο της πόλης, ενώ μετά την τελετή προήδρευσε σε συγκέντρωση στελεχών του αγροτικού τομέα της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ.
Σχετικά με το νεοσύστατο θεσμό πρέπει να επισημάνουμε ότι στοχεύει στο «να βγουν οι γεωτεχνικοί από τα γραφεία» κάτι που, όπως τόνισε ο κ. Κιλτίδης αναμένεται να συμβάλει στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα αφού ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς είναι, η έλλειψη ενημέρωσης.
Όσον αφορά τέλος την απουσία του νομάρχη και στελεχών της νομαρχίας από τα εγκαίνια δεν θα την σχολιάσουμε αλλά μπορείτε να διαβάσετε εδώ την επιστολή που έστειλε ο κ. Σώκος και στην οποία εξηγεί τους λόγους της απουσίας του.